Πολιτισμός

Ένας μάγος στη Μονή

Ένα μοναδικό παιδικό πρόγραμμα με τον καλύτερο μάγο της Ελλάδας, τον Ηρακλειώτη μάγο Zakris, συνδιοργανώνουν αύριο Σάββατο 1 Αυγούστου, στη Μονή Μαλεβιζίου, η Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μονής. Η εκδήλωση θα γίνει στο προαύλιο του δημοτικού σχολείου και η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό. Ώρα έναρξης 8 το βράδυ.

Λίγα λόγια για τον Zakris. Γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης. Το πραγματικό του όνομα είναι Γιώργος Κριτζάς. Το όνομα Zakris δημιουργήθηκε κατά την παιδική του ηλικία και είναι ένας αναγραμματισμός του επιθέτου του.

Στην ηλικία των 7 χρόνων κατάλαβε τις καλλιτεχνικές ανησυχίες του. Με την πάροδο των χρόνων και κατά την εφηβική του ηλικία άρχισε να βλέπει τον κόσμο εντελώς διαφορετικά, ανακαλύπτοντας κάποια ειδικά χαρίσματα που είχε! Όταν το αποκάλυψε όμως σε συγγενείς και φίλους, ένιωσε την περιθωριοποίηση του κόσμου και αποφάσισε να κλειστεί στον εαυτό του και να μην ξαναμιλήσει ποτέ γι' αυτό.

Σε ηλικία μόλις 16 χρόνων προσπάθησε να βρει διέξοδο και, αναζητώντας κάτι διαφορετικό, ανακάλυψε τον κόσμο του θεάτρου. Στο ενεργητικό του έχει πάνω από 1.500 θεατρικές παραστάσεις τόσο σε ερασιτεχνικούς όσο και σε επαγγελματικούς θιάσους, συμμετοχές σε τηλεοπτικά σίριαλ αλλά και στον κινηματογράφο, αποσπώντας πολλούς επαίνους και βραβεία. Με την πάροδο του χρόνου, γνωρίζοντας ολοένα και περισσότερο τον εαυτό του και τις ικανότητές του και παράλληλα με το θέατρο, άρχισε να διεισδύει στον κόσμο της μαγείας. Ήταν ένας κόσμος που επιτέλους του πρόσφερε το καμουφλάζ που πάντα έψαχνε.

Για τον ZAKRIS, η μαγεία δεν έχει ούτε αρχή ούτε τέλος. Γι' αυτό και στη συνεχή αναζήτησή του, μελετώντας πολλά βιβλία και συγγράμματα και έχοντας περάσει απ' όλους τους κλάδους της μαγείας, σε συνδυασμό με αρκετά ταξίδια στο εξωτερικό που πραγματοποίησε, για να γνωρίσει τους πιο παλιούς του χώρου, τον οδήγησε να καταλάβει ότι ο κλάδος του Mental ήταν ο πιο κατάλληλος γι' αυτόν.

Ο συνδυασμός του Mental, των ανεπτυγμένων αισθήσεών του και τα εφόδια του θεάτρου τον έκαναν να ξεχωρίσει από την αρχή του σόου που συμμετείχε, κάνοντας τον κόσμο να ταυτιστεί μαζί του και δίνοντάς του άξια τον τίτλο: Δημιουργός και διοργανωτής για δύο συνεχόμενες χρονιές του Magic Circus Festival, το οποίο έλαβε χώρα στο Ηράκλειο Κρήτης, με τεράστια απήχηση κοινού.

Ο Zakris είναι ο μοναδικός Έλληνας μάγος, ο οποίος παρουσίασε ένα βιωματικό σόου με την επωνυμία Zakris REAL FEAR!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια