Πολιτισμός

Ρέθυμνο: Παρουσιάζεται ο Γαλαζομάτης πειρατής

Εκδήλωση με αφορμή την παρουσίαση του νέου βιβλίου του κ. Γρυντάκη Γιάννη "Γαλαζομάτης Πειρατής", ιστορικό μυθιστόρημα, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29 Ιουλίου, στις 7 το απόγευμα, στο Σπίτι του Πολιτισμού - παλιά πόλη Ρεθύμνου.

Για το βιβλίο μαζί με το συγγραφέα θα μιλήσει ο φιλόλογος-συγγραφέας-πρώην πρόεδρος της ΙΛΕΡ, νυν πρόεδρος της Εφορίας της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Ρεθύμνου, κ. Μιχάλης Τρούλης.

Η υπόθεση

Μόλις δέκα χρονών ήταν ο ήρωάς μας, όταν οι Τούρκοι εισέβαλαν στο σπίτι του στην Κρήτη και ξεκλήρισαν την οικογένειά του σε μια στιγμή. Δολοφόνησαν τους γονείς του, αιχμαλώτισαν τα δύο μικρότερα αδέρφια του και ανάγκασαν το μεγαλύτερο να βγει χαΐνης στα βουνά.

Κυνηγημένος, βρέθηκε σε ένα πειρατικό καράβι, δημιουργώντας μια νέα οικογένεια. Με τον καιρό, εξαιτίας της γενναιότητας και της εξυπνάδας του, έγινε τρανός καπετάνιος. «Γαλαζομάτη» τον αποκαλούσαν, καθώς τα μάτια του είχαν το χρώμα της θάλασσας.

Όλη η Ευρώπη μιλούσε για τα κατορθώματά του. Πάντα έβρισκε τρόπο να νικά όσους τολμούσαν να τα βάλουν μαζί του, καθώς και να κατακτά όσα επιθυμούσε. Στόχος του ήταν να εκδικηθεί το θάνατο των γονιών του και να βρει τα χαμένα του αδέρφια.

Οι περιπέτειες του Γαλαζομάτη στη θάλασσα και τη στεριά εντάσσονται μέσα στα γεγονότα της ελληνικής και ευρωπαϊκής ιστορίας, κατά την περίοδο της αιγυπτιοκρατίας και της τουρκοκρατίας στην Κρήτη. Τις πλαισιώνουν επαναστάσεις, πόλεμοι, ναυμαχίες, ρεσάλτα, σκλαβοπάζαρα, ίντριγκες, όπως και μεγάλοι έρωτες με τα συνακόλουθα συναισθήματα και συγκινήσεις.

Ο αναγνώστης ψυχαγωγείται και παράλληλα μαθαίνει ιστορία, την αληθινή ιστορία. Τιμή βιβλίου 18 ευρώ. Για αγορά έως την Τρίτη 28 Ιουλίου, έκπτωση 25%. Τιμή βιβλίου 13,50 ευρώ (κερδίστε 4,50 ευρώ).

Σχόλια