Πολιτισμός

"Τα καινούργια ρούχα του βασιλιά" στο "Ελληνίς"

Η Παιδική Σκηνή του Γιάννη Χριστοπούλου που για 9η συνεχή χρονιά επισκέπτεται την πόλη των Χανίων, με υπερηφάνεια παρουσιάζει, το παραμύθι-κωμωδία για όλη την οικογένεια με τίτλο "Τα καινούργια ρούχα του βασιλιά" του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.

Μικροί και μεγάλοι θα μπορέσουν να το παρακολουθήσουν ένα παραμύθι με πολύ γέλιο και σοφά διδάγματα. Το έργο το θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα.

Η παράσταση ανεβαίνει στο Κινηματοθέατρο "Ελληνίς" την Κυριακή 29 Μαρτίου (Ώρες 12:00 και 16:00). Ισχύουν εισιτήρια ΟΓΑ (Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 6973.056635- 6944283935).

Η παιδική σκηνή του Γιάννη Χριστοπούλου έχει τη βασική πεποίθηση ότι τα μηνύματα που πρέπει να διδάσκονται στα παιδιά μέσω μιας παιδικής παράστασης, είναι πιο αποτελεσματικά όταν η παράσταση έχει ψυχαγωγικό χαρακτήρα και όχι στείρα διδακτικό.

Τα παιδιά πρέπει να χαίρονται, να διασκεδάζουν και ταυτόχρονα έντεχνα να περνούν μέσα τους οι μεγάλες αξίες που πρέπει να τα συντροφεύουν σε όλη τους τη ζωή.

Λίγα λόγια για το έργο

Πρόκειται για ένα βασιλιά που το πάθος του για υλικά αγαθά

αλλά και για πανάκριβα και όμορφα ρούχα τον έχει κάνει να μην ενδιαφέρεται για τον λαό του και να τον παρεμελεί.

Για να καλύψει τα έξοδά του, δε διστάζει να τον φορολογεί σκληρά! Όμως κάποια στιγμή πέφτει στην παγίδα του ίδιου τού του πάθους. Κάποιες πονηρές υφάντρες παρουσιάζονται με σκοπό να του υφάνουν μαγικά υφάσματα. Από το σημείο αυτό αρχίζουν τα απρόοπτα με άφθονο γέλιο...!

Ο σκοπός τους είναι να τιμωρήσουν την αλαζονεία του

και να τον ρεζιλέψουν μπροστά στο λαό του! Έτσι του υφαίνουν τα πιο "αέρινα ρούχα"!

Λόγια του σκηνοθέτη

«Η αθωότητα μαζί με το χιούμορ, οι παραλληλισμοί του παλιού με τις σύγχρονες καταστάσεις, με κάνουν να νοιώθω παιδί αλλά και ταυτόχρονα υπεύθυνος μεγάλος.

Πιστεύω ότι αυτή η παράσταση θα γοητεύσει αλλά και θα διδάξει.

Και το πιο χαρακτηριστικό, ο θεατής θα δει ότι πολλά που αναφέρονται σε μία παραμυθένια ιστορία συμβαίνουν και τώρα στην πραγματικότητα...».

Στην παράσταση παίζουν: Αλμπάνης Περικλής, Παπαθανάσης Γιάννης, Πετούσης Σπύρος, Θωμοπούλου Φωτεινή, Ψωμαδάκη Φαίη.  

Μουσική: Νίκος Στρατηγός. Μακέττες κοστουμιών: Σήλια Δεμίρη. Χορογραφίες: Άννα Μαρία Μπονάτσου. Σκηνικά: Αντώνης Βαλής.

Φώτα-Ήχο: Βαζαίος Γιώργος. Μακιγιάζ: Χριστοπούλου Αιμιλία.

Studio Φωτογραφιας: Actionimages.

Σχόλια