default-image

Μελωδίες της Μεσογείου με την Έλλη Πασπαλά

Κρήτη
Μελωδίες της Μεσογείου με την Έλλη Πασπαλά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε μια βραδιά με τις μελωδίες, τους ήχους, τη μουσική μνήμη των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου προσκαλούν το φιλόμουσο κοινό του Ηρακλείου η Ορχήστρα Νέων Μουσικών "The Underground Youth Orchestra" και η Έλλη Πασπαλά.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 31 Ιανουαρίου, στις 8:30 το βράδυ, στο κινηματοθέατρο "Αστόρια". Η επιτυχημένη συνεργασία της Ορχήστρας με την κορυφαία ερμηνεύτρια συνεχίζεται. Μετά από την Κυλλήνη, το Ναύπλιο και την Αθήνα η Έλλη Πασπαλά και η Ορχήστρα δίνουν μια μοναδική συναυλία στο Ηράκλειο.

Η Ορχήστρα Νέων Μουσικών "The Underground Youth Orchestra"

Συμμετέχουν δύο τοπικά νεανικά σχήματα: Η Ορχήστρα Νέων του Ωδείου των Χρωμάτων (Διεύθυνση Ηρακλής Θανάσης) και η Παιδική και Νεανική Χορωδία του Δήμου Ηρακλείου (Διεύθυνση Γιάννης Ιδομενέως)

Η συναυλία περιλαμβάνει ένα μουσικό ταξίδι στους σύγχρονους αλλά και παλαιότερους ήχους της Μεσογείου, στο οποίο ο Μάνος Χατζιδάκις συναντά τον Nino Rota και τον Nicola Piovani, ο Ennio Morricone τον Μίκη Θεοδωράκη, τον Παναγιώτη Καλαντζόπουλο και αρκετούς ακόμη δημιουργούς.

Ανάμεσα στα τραγούδια που θα ερμηνεύσει η Έλλη Πασπαλά βρίσκεται το αριστουργηματικό Canzone del Mal di Luna που συνέθεσε ο Ν. Piovani για την ταινία των αδελφών Ταβιάνι "Χάος", ο ύμνος του ξένοιαστου έρωτα Summertime in Prague του Παναγιώτη Καλαντζόπουλου από την ταινία "Φτηνά τσιγάρα" του Ρένου Χαραλαμπίδη, αρκετές συνθέσεις του Μάνου Χατζιδάκι και άλλων κορυφαίων δημιουργών. Στη συναυλία συμμετέχουν, επίσης, οι νέοι τραγουδιστές: Νανά Περράκη, Αποστόλης Κίτσος και Κωνσταντίνα Κορδούλη. Η διεύθυνση και η ενορχήστρωση της συναυλίας ανήκει στον καλλιτεχνικό διευθυντή, μαέστρο και ιδρυτή της ορχήστρας Κώστα Ηλιάδη.

Είσοδος 12 ευρώ.

Φοιτητικό-μαθητικό 7 ευρώ.

Προπώληση στο Ωδείο των Χρωμάτων (Λεωφ. Δημοκρατίας 77) και το βιβλιοπωλείο "Ελευθερουδάκης" (Οδός 1821, αρ. 10).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News