Πολιτισμός

Το ΜΦΙ για την Παγκόσμια Ημέρα Μείωσης των Καταστροφών

Κάθε χρόνο στις 13 Οκτωβρίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα για τη Μείωση των Καταστροφών. Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης συμμετέχει για μια ακόμα χρονιά στις προσπάθειες για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Μείωσης των Καταστροφών με μια σειρά εκδηλώσεων που βασίζονται στα διάφορα προγράμματα πολιτικής προστασίας και εκπαίδευσης που υλοποιεί, όπως τα έργα SEE και RISK.

Οι φετινές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 11 και τη Δευτέρα 13 Οκτωβρίου, τόσο στον εκθεσιακό του χώρο όσο και στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου.

Η 13η Σεπτεμβρίου θεσμοθετήθηκε το 1989 από τον ΟΗΕ με σκοπό να προωθήσει παγκοσμίως στάσεις και πολιτικές που στοχεύουν στην ελαχιστοποίηση των καταστροφών μέσα από τη σωστή προετοιμασία, την πρόληψη και τον περιορισμό των επιπτώσεών τους.

Είναι μια μέρα που οι κοινωνίες και οι άνθρωποι μπορούν να γιορτάσουν τα αποτελέσματα των δράσεών τους και να συμβάλουν στην αύξηση της ευαισθητοποίησης και στη διάδοση ορθών πρακτικών και στάσεων. Είναι επίσης μια ευκαιρία για να ενθαρρυνθούν τόσο οι πολίτες όσο και οι Αρχές ώστε να συμμετέχουν στην προσπάθεια που καταβάλλεται παγκοσμίως για πιο ασφαλείς κοινωνίες και κράτη.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014, 14:00 (πλατεία Καλλεργών στο κέντρο του Ηρακλείου): Flash mob, "Είσαι σωστά προετοιμασμένος για το σεισμό;"

Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014: Στην έκθεση του Μ.Φ.Ι.Κ.

17:00 -: Δωρεάν είσοδος στο σεισμικό προσομοιωτή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας και στην Αίθουσα RACCE

18:00-19:30. Ομιλία και συζήτηση με θέμα "Κλιματικές αλλαγές και φυσικές καταστροφές στην Κρήτη" από το δρα Χαρ. Φασουλά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια