Πολιτισμός

Καλοκαιρινό μουσικό διδασκαλείο στο Μέρωνα

Μαθήματα κρητικής λύρας, κρητικού λαούτου, μπουλγαρί, μαντολίνου και πνευστών, βιωματική προσέγγιση και μαθητεία στο ρόλο και τη λειτουργία της παρέας και τη δημιουργία κρητικής ζυγιάς περιλαμβάνονται φέτος στο πρόγραμμα του 4ου Μουσικού Διδασκαλείου, στο Μέρωνα Αμαρίου Ρεθύμνου.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν από τις 4 έως τις 9 Αυγούστου και θα διδάξουν οι:

Δημήτρης Σγουρός: κρητική λύρα: Αλέκος Καραβίτης-Χαρίλαος Πιπεράκης, δύο μεγάλοι λυράρηδες και γνήσιοι εκφραστές του παλαιινού παιξίματος της λύρας.  Δημήτρης Σιδερής: κρητικό λαούτο: τεχνικές συνοδείας και σόλο ερμηνείας, ο ρόλος του οργάνου και ο αυτοσχεδιασμός των παραλλαγών. Στέλιος Συκάκης: μπουλγαρί: αστική μουσική της Κρήτης, τεχνικές, κουρδίσματα και μουσικές συγγένειες. Μιχάλης Κονταξάκης: κρητικό μαντολίνο: Ζητήματα τεχνικής και ρεπερτόριο. Γιώργος Ζαχαριουδάκης: σφυροθιάμπολο, μαντούρα και διπλομαντούρα: Ερμηνεία κρητικής μουσικής και τεχνικές εκτέλεσης κρητικών πνευστών οργάνων. Θέμα και παραλλαγές στην κρητική μουσική.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στα μαθήματα θα βρουν πληροφορίες στο www.meronas.gr ή στο e-mail: info@meronas.gr, ή στα τηλέφωνα 6946/284.785, 6972/238.117 και 6980/028.068.

Σχόλια