Πολιτισμός

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Γιάννη Καλπούζου

Η παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος του συγγραφέα Γιάννη Καλπούζου, "Oυρανόπετρα - η Δωδέκατη Γενιά" (εκδ. "Μεταίχμιο") θα γίνει στο βιβλιοπωλείο Κλαψινάκη την Τρίτη 14 Μαΐου στις 19:30.

Αποσπάσματα από το βιβλίο διαβάζουν οι ηθοποιοί Άγγελος Αντωνόπουλος, Κώστας Βουτσάς και Στράτος Τζώρτζογλου στην προβολή που συνοδεύει την εκδήλωση.

Ο συγγραφέας θα μιλήσει για το νέο του βιβλίο, θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου.

Το βιβλίο...

...Κύπρος 1571, ο Γερόλεμος κόβει στα τέσσερα το φυλαχτό που του έσωσε τη ζωή, χαράζει σημάδια σε κάθε κομμάτι και τα μοιράζει στους τέσσερις γιους του. Αν ποτέ ενωθούν… Δώδεκα γενιές αργότερα ένας απόγονός του πορεύεται με βάση τη θεωρία του: Όπου πατώ είναι δικός μου δρόμος.

Το βιβλίο με κέντρο την Κύπρο περιδιαβαίνει και στην Αθήνα, στη Θεσσαλία και στην Ήπειρο, εξιστορώντας μέσα από την πολυεπίπεδη ματιά του συγγραφέα τη ζωή των αφανών που απάνω τους πατούμε.

Η αιώνια πάλη του καλού και του κακού, το νόμιμο άδικο και το παράνομο δίκιο, ο αέναος έρωτας, άγνωστες εποχές και καθημερινότητα, πατριωτισμός και συνθήματα, ολόιδιοι κατακτητές με διαφορετικά προσωπεία, ο ελληνισμός στις γεωγραφικές εσχατιές του, η Κύπρος ανά τους αιώνες και κυρίως επί αγγλοκρατίας 1878-1917, τα όνειρα και οι ελπίδες των προπατόρων μας, το χθες που μπολιάζει το σήμερα.

Περιπέτειες, δυνατοί έρωτες, αναπάντεχες ανατροπές, ολοζώντανοι χαρακτήρες σε ένα πολυεπίπεδο μυθιστόρημα με χορταστική πλοκή που θα μαγέψει τους αναγνώστες!

Σχόλια