Πολιτισμός

Οπτικοακουστική συναυλία στο Ηράκλειο

Μια μοναδική οπτικοακουστική συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου στο Cine Studio live. Τρία μοναδικά μουσικά όργανα, τα οποία συνδυάζουν παλμούς και ταλαντώσεις θα σας μεταφέρουν σε ένα καθηλωτικό οπτικοαουστικό ταξίδι.

Το πιο γνωστό από τα τρία, η άρπα, δεν χρειάζεται καμία εισαγωγή. Η άρπα είναι ένα από τα πιο παλιά όργανα το οποίο έχει παιχτεί από όλους τους πολιτισμούς σε όλο τον κόσμο. Το hang αντιθέτως είναι ένα πολύ νέο μουσικό όργανο που αναπτύχθηκε το 2000 στην Ελβετία και συγκαταλέγεται ανάμεσα στα πιο σπάνια και περιζήτητα όργανα. Ο έλικας είναι ένα νέο και πειραματικό όργανο εικόνας και ήχου, το οποίο αναπτύχθηκε το 2012 στην Κρήτη και στην Αυστρία από την Michela Pelusio.

Ο ασυνήθιστος συνδυασμός αυτών των τριών μουσικών οργάνων δίνει μια μοναδική και ανηχογράφητη οπτικοακουστική εμπειρία. Οι συναυλίες αυτού του τρίο είναι μουσικά πειράματα, όπου το κοινό έχει την εμπειρία ενός στοχαστικού και οπτικού ταξιδιού. Επίσης αντλείται έμπνευση από την Πυθαγόρεια αρμονία των σφαιρών, των αρμονικών ταλαντώσεων, κυμάτων και δονήσεων.

Η Martina Stock είναι μουσικός και εικαστικός καλλιτέχνης από την Αυστρία. Η Michela Pelusio είναι καλλιτέχνης από την Ιταλία που ασχολείται με καλλιτεχνικές εγκαταστάσεις. Ο Christian Schratt είναι μουσικός και γραφίστας από την Γερμανία.

Η Martina Stock και ο Christian Schratt παίζουν μαζί από το 2010, με την ονομασία Ciference Symphony. Οι συναυλίες της Ciference Symphony λαμβάνουν χώρο σε κτίρια που παράγουν μία φυσική ηχιτική εμπειρία, όπως υπόγειους χώρους στάθμευσης, κτίρια εργοστασίων, εκκλησίες και αίθουσες συναυλιών. http://www.ciference-symphony.com/ Η Michela Pelusio ανέπτυξε τον έλικα το 2012 στην Κρήτη και την Αυστρία. Η Michela δημιούργησε μία καθηλωτική εγκατάσταση χρησιμοποιώντας το χώρο, το φως, την ύλη και τον ήχο. Η έρευνά της περιλαμβάνει την εξερεύνηση της ανθρώπινης αντίληψης, την αίσθηση του τόπου, τη φύση και τον πολιτισμό, την τέχνη και την επιστήμη. http://maakali.org/SpaceTimeHelix

Το 2012 η Martina, η Michela και ο Christian ένταξαν για πρώτη φορά σε μια συναυλία το hang, τον έλικα, και την άρπα, στο καλλιτεχνικό φεστιβάλ Schmiede 2012 στην Αυστρία.

Cine Studio live - Λεωφόρος Ικάρου και Ηροδότου Αλικαρνασσός

Γενική Είσοδος 7 ευρώ - Doors open 20:30 - Πληροφορίες στο 2810823813

Σχόλια