Βιβλίο μινιατούρα με ποιήματα της Σάρλοτ Μπροντέ αγοράστηκε για 1,25 εκατ. δολάρια

Περίεργα
Βιβλίο μινιατούρα με ποιήματα της Σάρλοτ Μπροντέ αγοράστηκε για 1,25 εκατ. δολάρια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το βιβλίο αγοράστηκε στη Νέα Υόρκη έναντι 1,25 εκατ. δολαρίων και με δεδομένο ότι έχει διαστάσεις μόλις 10 εκατοστά επί 6 εκατοστά, είναι πιθανώς, εκατοστό ανά εκατοστό

Ένα μικροσκοπικό βιβλίο, μικρότερο από ένα τραπουλόχαρτο, που περιέχει δέκα αδημοσίευτα ποιήματα, επιστρέφει στο σπίτι του, στο δυτικό Γιορκσάιρ, στο Χάγουορθ, όπου γράφτηκε το 1829 από τη 13χρονη Σαρλότ Μπροντέ τη συγγραφέα του κλασικού μυθιστορήματος «Τζέιν Έιρ». 

Το βιβλίο αγοράστηκε στη Νέα Υόρκη έναντι 1,25 εκατ. δολαρίων και με δεδομένο ότι έχει διαστάσεις μόλις 10 εκατοστά επί 6 εκατοστά, είναι πιθανώς, εκατοστό ανά εκατοστό, το πιο πολύτιμο λογοτεχνικό χειρόγραφο που πουλήθηκε ποτέ.

Πρόκειται για το τελευταίο από πάνω από δώδεκα βιβλία μινιατούρες που δημιούργησε η Σαρλότ Μπροντέ και παραμένουν σε ιδιώτες.

Τελευταία φορά εμφανίστηκε σε δημοπρασία στη Νέα Υόρκη το 1916, όταν πουλήθηκε για 520 δολάρια. Στη συνέχεια εξαφανίστηκε και μέχρι στιγμής ήταν άγνωστο που βρίσκεται.

Όταν αποκαλύφθηκε ότι το βιβλίο θα είχε κεντρική θέση στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Antiquarian στη Νέα Υόρκη το περασμένο Σαββατοκύριακο, η κορυφαία φιλανθρωπική οργάνωση λογοτεχνικής κληρονομιάς του Ηνωμένου Βασιλείου ανέλαβε δράση και ξεκίνησε εκστρατεία συγκέντρωσης πόρων για να το αγοράσει.

Το χειρόγραφο έγινε δωρεά στην Εταιρεία Μπροντέ, το Μουσείο της οποίας στο Χάγουορθ διαθέτει τη μεγαλύτερη συλλογή χειρογράφων των Μπροντέ στον κόσμο.

Φωτογραφία  Twitter

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News