«Θύμα» βανδαλισμού «Η αρπαγή της Ευρώπης» - Θλιβερή εικόνα!

Περίεργα
«Θύμα» βανδαλισμού «Η αρπαγή της Ευρώπης» - Θλιβερή εικόνα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στόχος βανδαλισμού ένα υπέροχο γλυπτό στο τέλος της πόλης

Ένα υπέροχο έργο κοσμεί, περισσότερο από έναν χρόνο τμήμα του βόρειου λιμενοβραχίονα Ηρακλείου, έργο του εικαστικού Γιάννη Τσιγκένη, «Η αρπαγή της Ευρώπης» - με τον ταύρο και τη μεταλλική Ευρώπη - με πολύ χρώμα και υπέροχη απόδοση.

Το έργο αποτελεί μία ιδέα και μία σχεδιαστική προσπάθεια της Άννας Φραγκάκη, η οποία υλοποιήθηκε με τη συνεργασία της «Ομάδας Δράσης 17», του Γιάννη Τσιγκένη και του ΟΛΗ, που «χάρισε» στην πόλη αυτό το έργο… για να το «χαίρονται» οι πολίτες και κυρίως οι περιπατητές, ωστόσο δυστυχώς κάποιοι δεν το σεβάστηκαν.

Έμελλε σήμερα να διαπιστώσει με «πόνο ψυχής» η ίδια η κ. Φραγκάκη, τον βανδαλισμό, κάνοντας την βόλτα της στον λιμενοβραχίονα και στο συγκεκριμένο σημείο.

Ο κ. Τσιγκένης που ενημερώθηκε άμεσα εξέφρασε την μεγάλη του λύπη, καθώς είδε φωτογραφίες από το σημείο, σχολιάζοντας με δυσαρέσκεια: «Έχουν βανδαλίσει το θέμα μας! Στην κυριολεξία έχουν "στραγγαλίσει" την Ευρώπη!».

Ο κ. Τσιγκένης συμπληρώνει: «Όταν γίνονται αυτά εν μέσω ενός σοβαρού περιορισμού τι να σκεφτεί κανείς…», ενώ αναρωτιέται πώς μπορεί να προέβη σε αυτή την ενέργεια κάποιος, σε ένα σημείο με αρκετά συχνή την ανθρώπινη παρουσία...

Καταλήγει τονίζοντας ότι «ίσως χρειάζεται περισσότερη αστυνόμευση αφού δεν υπάρχει σεβασμός στην δημόσια περιουσία, πόσο μάλλον όταν αφορά ένα έργο τέχνης... Λυπάμαι ειλικρινά!».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News