Μια ανοιξιάτικη Κυριακή του Φεβρουαρίου

Περίεργα
Μια ανοιξιάτικη Κυριακή του Φεβρουαρίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όμορφες εικόνες από τον Καράβολα

Η πρώτη Κυριακή του Φεβρουαρίου παρέπεμπε περισσότερο σε άνοιξη παρά σε χειμώνα. Ηλιόλουστη, με υψηλές θερμοκρασίες και ασθενείς ανέμους, έδωσε την ευκαιρία σε πολίτες κάθε ηλικίας να βγουν από το σπίτι και να απολαύσουν την ημέρα είτε πηγαίνοντας στο βουνό είτε στη θάλασσα, ή παραμένοντας ακόμη και μέσα στον αστικό ιστό.

Και όπως συνηθίζεται πλέον να συμβαίνει, στο Ηράκλειο, την τιμητική του για μία ακόμη φορά είχε ο Καράβολας. Από νωρίς το πρωί της Κυριακής μέχρι και αργά το απόγευμα, το παραλιακό μέτωπο του Ηρακλείου πλημμύρισε από κόσμο που επέλεξε να παραμείνει εντός των τειχών, αλλά και να πάρει μια γερή δόση από ήλιο και θάλασσα και συνάμα θαλασσινό αεράκι.

Ο Καράβολας έχει συνδεθεί άρρηκτα με έναν τόπο χαλάρωσης που, αν και σφύζει από ζωή, την ίδια ώρα σού δίνει τη δυνατότητα να απομονωθείς και να απολαύσεις το καταπληκτικό τοπίο που σου προσφέρουν απλόχερα θάλασσα και ουρανός.

Αλλά ο Καράβολας δεν είναι μόνο για εμάς τους μεγάλους. Είναι φυσικά για τα πιτσιρίκια και τους εφήβους.

Με ποδήλατα και πατίνια και skate rollers “αλώνιζαν” στον συγκεκριμένο χώρο, ενώ οι παιδικές χαρές αποδείχτηκαν πρώτης τάξεως ευκαιρία για τα πιο μικρά πιτσιρίκια.

Υπήρχαν και οι πιο “σοβαροί” της παρέας, που περπατούσαν με “αέρα ελευθερίας”, έτρεχαν ή ακόμη έκαναν βόλτα το αγαπημένο τους κατοικίδιο.

Ωραίες εικόνες, βρε παιδί μου, και μάλιστα σε απόσταση αναπνοής από την πολύβουη πόλη. Τόσο απλές αλλά συνάμα και τόσο... γεμάτες.

Σε έναν χώρο που σε κάνει να “ξεχνιέσαι” έστω και για λίγο από τα συνηθισμένα, τις υποχρεώσεις και τη ρουτίνα και, χωρίς να το συνειδητοποιείς, σου δίνει το δικαίωμα να αναπνεύσεις καθαρό αέρα και να γεμίσεις μπαταρίες, παίρνοντας δύναμη για τα “δύσκολα” που σου επιφυλάσσει η εβδομάδα που ξεκίνησε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News