Πρώτοι θέση έχουμε σε… βρισιές και κακή συμπεριφορά εν ώρα οδήγησης

Περίεργα
Πρώτοι θέση έχουμε σε… βρισιές και κακή συμπεριφορά εν ώρα οδήγησης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ε, ναι, είμαστε γαϊδουρίστας

Τελικά οι κακές συνήθειες του Έλληνα οδηγού δεν αλλάζουν, όσο και αν το “παίζει” Ευρωπαίος.

Σύμφωνα με έρευνα, η προσπέραση από τα δεξιά, η μικρή απόσταση από το προπορευόμενο όχημα, η άσκηση λεκτικής - και όχι μόνο - βίας έξω από το αυτοκίνητο, οι βρισιές και τα άσκοπα κορναρίσματα είναι μερικά μόνο στοιχεία που δείχνουν ότι δεν υπάρχει οδηγική παιδεία, ενώ οι οδηγοί έχουν ανάρμοστη συμπεριφορά όταν οδηγούν.

Παραπτώματα τέτοιου είδους συναντάμε σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, αλλά κάποιες από αυτές έχουν τα πρωτεία. Η Ελλάδα, για παράδειγμα, βρίσκεται στην πρώτη θέση με μέσο όρο 2,5% των οδηγών να εφαρμόζει αγενή συμπεριφορά κατά τη διάρκεια της οδήγησης, ενώ την ακολουθεί η Ιταλία με 2,2%.

Τα ποσοστά και των δύο χωρών είναι αυξημένα σε σχέση με το 2017 κατά 0,2%, γεγονός που προβληματίζει έντονα τους αρμοδίους. Την έρευνα πραγματοποίησε η γαλλική εταιρεία IPSOS και αφορούσε δείγμα 12.418 ατόμων σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με την έρευνα, υποδειγματικοί στην οδήγηση αποδεικνύονται οι Σουηδοί, ενώ καλή συμπεριφορά κατά τη διάρκεια της οδήγησης δείχνουν οι Σλοβάκοι. Προδιάθεση σε επιθετική-ανάρμοστη συμπεριφορά δείχνουν οι Ισπανοί (89%), ακολουθούν οι Ιταλοί (88%), ενώ στο τρίτο σκαλί βρίσκεται η Ελλάδα (87%) μαζί με τη Γαλλία. Οι βρισιές κατά τη διάρκεια της οδήγησης είναι όπως αποδεικνύεται ελληνικό φαινόμενο, καθώς η χώρα καταλαμβάνει την πρώτη θέση, με τη διάθεση των οδηγών να βρίσκεται στο 71%, ενώ αρκετά πιο πίσω είναι η Γαλλία (69%), και ακολουθούν στην 3η θέση η Ιταλία και η Γερμανία με 65%. Η κόρνα κατά τη διάρκεια της οδήγησης έχει την τιμητική της στην Ισπανία, καθώς το 66% των οδηγών αναφέρει ότι θα τη χρησιμοποιήσει, ενώ ακολουθεί πιο πίσω η Ελλάδα με το Βέλγιο με ποσοστό 63%.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News