"Μικρά κ' Περίεργα"

Πάρκαρε σαν… «κύριος» κάτω από το φανάρι σε διάβαση πεζών

Κι όμως στάθμευσε «πάνω» στο φανάρι»

Ακόμη ένα τρανταχτό παράδειγμα... “ευσυνειδησίας” οδηγού, αυτή τη φορά στη Νέα Αλικαρνασσό, που πάρκαρε όχι σε κάποιο πάρκινγκ ή τουλάχιστον σε χώρο που να επιτρέπεται η στάθμευση, αλλά κάτω από το φανάρι και μάλιστα σε διάβαση πεζών.

Με λίγα λόγια, οδηγός τζιπ έχει αφήσει φαρδιά-πλατιά το όχημά του κάτω από τον φωτεινό σηματοδότη, αδιαφορώντας για τις συνέπειες.

Λεπτομέρειες, θα μου πείτε κάποιοι, και ίσως να έχετε δίκιο με όλα αυτά που συμβαίνουν στις μέρες μας. Αλλά να με συγχωρείτε, υπάρχει ένα μεγάλο “αλλά” σε όλο αυτό, ακόμη κι αν πάρουμε την καλή εκδοχή του πράγματος.

Ας πούμε δηλαδή ότι κάτι έτυχε στον συγκεκριμένο οδηγό και έπρεπε να κατέβει, άμεσα.

Αλλά, βρε παιδί μου, αφήνεις το αυτοκίνητό σου, ημέρα καθημερινή, κάτω από ένα φανάρι και σε τέτοιο κομβικό και πολυσύχναστο σημείο από το οποίο περνάνε συνεχώς δεκάδες οχήματα, αδιαφορώντας για τις συνέπειες;

Εμποδίζεις τα αυτοκίνητα που βρίσκονται στην ίδια πορεία με το δικό σου να στρίψουν προς τα δεξιά και ενδεχομένως να βρεθούν και στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. Εμποδίζεις την ομαλή κυκλοφορία των πεζών, αφού το τζιπ σου βρίσκεται πάνω σε διάβαση πεζών. Εμποδίζεις σε άτομο ΑμεΑ να περάσει τη ράμπα που βρίσκεται από τη δεξιά πλευρά του οχήματός σου.

Για όλους αυτούς τους λόγους λοιπόν, ίσως η συγκεκριμένη κίνηση του οδηγού να είναι τελικά λεπτομέρεια...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια