"Μικρά κ' Περίεργα"

"Ζέσταμα" φαγητού χωρίς πληρωμή

Εξακολουθούν να ζητούνται χρήματα από τους γονείς προκειμένου να ζεσταίνεται το φαγητό των παιδιών τους που φοιτούν σε ολοήμερα τμήματα.

Εξακολουθούν να ζητούνται χρήματα από τους γονείς προκειμένου να ζεσταίνεται το φαγητό των παιδιών τους που φοιτούν σε ολοήμερα τμήματα. Ωστόσο, η πρακτική αυτή, που είναι ιδιαίτερα προσφιλής σε σχολεία της Κρήτης, δεν προβλέπεται από πουθενά.

Για του λόγου το αληθές, με έγγραφο του υπουργείου Παιδείας, που στάλθηκε στα σχολεία της χώρας μόλις στις 4 Νοεμβρίου 2016, προβλέπεται ότι «ο υπεύθυνος του ολοήμερου προγράμματος στο δημοτικό και η νηπιαγωγός στο ολοήμερο πρόγραμμα του νηπιαγωγείου δεν αναλαμβάνει το ζέσταμα του φαγητού, αλλά βοηθά και καθοδηγεί τους μαθητές ώστε να αποκτήσουν τις απαραίτητες δεξιότητες που αφορούν στη διαδικασία του γεύματος και να εξυπηρετούνται αυτόνομα. Σε κάθε περίπτωση ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στους μαθητές των μικρών τάξεων του δημοτικού και του νηπιαγωγείου μέχρι να αποκτήσουν τις απαραίτητες δεξιότητες αυτοεξυπηρέτησης».

ΕΣΤ

Σχόλια