"Μικρά κ' Περίεργα"

Η απάθεια της ψυχής...

Ο Umberto Galimberti γεννήθηκε το 1942 και είναι ένας από τους πιο γνωστούς Ιταλούς φιλοσόφους. Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Ca’ Foscari της Βενετίας.

Ο Umberto Galimberti γεννήθηκε το 1942 και είναι ένας από τους πιο γνωστούς Ιταλούς φιλοσόφους. Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Ca' Foscari της Βενετίας, όπου κατέχει την έδρα της Ιστορίας της Φιλοσοφίας, είναι ένας βαθύς και οξυδερκής παρατηρητής της κοινωνίας μας.

Ο φίλος της στήλης Δημήτρης Ψαρράς μετέφρασε ένα πρόσφατο άρθρο του. Σας παραθέτουμε το επιμύθιο, με την ευχή να προβληματιστούμε, τουλάχιστον όσοι από εμάς έχουμε παιδιά.

Γράφει, λοιπόν, ο Ιταλός καθηγητής: «Ζούμε σε μια κοινωνία της αφθονίας και όχι φτωχή και απλή, όπως ήταν κάποτε, όπου η γραμμή ανάμεσα στο καλό και το κακό, το επιτρεπόμενο και το απαγορευμένο ήταν καλά σημασμένη. Σήμερα τα πάντα επιτρέπονται, η κοινωνία είναι πλούσια και άφθονη, τα παιδιά λαμβάνουν πολλά δώρα, ακόμη και εκείνα που δεν τα θέλουν. Σβήνει ακόμα και την επιθυμία, επειδή τα παιδιά είναι ικανοποιημένα πριν καν θελήσουν κάτι. Και αυτές, δυστυχώς, είναι διαδικασίες που εκπαιδεύουν την απάθεια της ψυχής».

ΕΣΤ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια