"Μικρά κ' Περίεργα"

Χάσαμε ένα ενεργό πολίτη...

Βαριά είναι η απώλεια του Μιχάλη Μπονατάκη, που έφυγε αναπάντεχα όταν μπήκε στο χειρουργείο για εγχείρηση ρουτίνας και κατέληξε από ανακοπή καρδιάς. Ο Μιχάλης Μπονατάκης ήταν ένας ενεργός πολίτης, γιατρός στο επάγγελμα, με καταγωγή από την Κίσσαμο.

«Άνθρωπος της ευθύνης και της προσφοράς, με σημαντική παρουσία στα κοινά και την πολιτική ζωή του τόπου, με έντονο ενδιαφέρον για την οικολογία, ήταν ένας αξιέπαινος μαχητής», όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης.

Ο εκλιπών ήταν μέλος των Οικολόγων Πράσινων από το 2007-2014, συμμετέχοντας στα ψηφοδέλτια αλλά και στους αγώνες του Οικολογικού και του Προοδευτικού Αυτοδιοικητικού Κινήματος στα Χανιά. Ανάμεσα στα πολλά που έχει κάνει είναι ότι προώθησε, σε συνεργασία με τον ευρωβουλευτή Νίκο Χρυσόγελο, δύο επερωτήσεις στο Ευρωκοινοβούλιο (το 2009 και το 2010), ζητώντας να σταματήσει η αφαίμαξη των ασφαλιστικών ταμείων από την υπερκοστολόγηση των φαρμάκων και την προώθηση των γενόσημων.

Στην προσωπική του σελίδα στο facebook, ο κ. Χρυσόγελος αναφέρει: «Δυστυχώς ο αγαπητός φίλος και μέλος του προεδρείου των Πρασίνων - Αλληλεγγύη Μιχάλης Μπονατάκης έφυγε απρόσμενα από τη ζωή στη διάρκεια της νάρκωσης για μια εγχείρηση κήλης, από ανακοπή καρδιάς. Είναι μεγάλος ο πόνος μας για την απώλεια ενός ανθρώπου που νοιαζόταν για το κοινό καλό, την οικολογία και την υγεία».

ΕΣΤ

Σχόλια