"Μικρά κ' Περίεργα"

Θα τρώμε το ένα πρόστιμο πίσω απ' τ' άλλο...

Εσείς το ξέρετε; Στην Ευρωπαϊκή Ένωση γίνεται παράνομο εμπόριο ζώων συντροφιάς που συχνά εκτρέφονται με ανορθολογικό τρόπο και αποτελούν κίνδυνο για την εξάπλωση ασθενειών. Το λαθρεμπόριο κατοικίδιων ζώων συνδέεται όλο και περισσότερο με το οργανωμένο έγκλημα και αποτελεί απειλή για τη δημόσια υγεία, σύμφωνα με ευρωβουλευτές.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τώρα, ζητά απ' όλα τα κράτη-μέλη να διαθέτουν συμβατές βάσεις δεδομένων για τις γάτες και τους σκύλους και να εξετάσουν το ενδεχόμενο δημιουργίας βάσεων δεδομένων και για άλλα κατοικίδια ζώα. Οι ευρωβουλευτές πιστεύουν ότι η υποχρεωτική καταχώριση όλων των κατοικίδιων και η ανταλλαγή δεδομένων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο θα μειώσουν την παραποίηση εγγράφων, θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου και τον εντοπισμό των πηγών νοσημάτων και θα συμβάλουν στην καταπολέμηση της κακοποίησης και κακής μεταχείρισης των ζώων.

Πού ξέρετε; Στην Ελλάδα το μέτρο ίσως συμβάλει στον περιορισμό του φαινομένου των αδέσποτων. Μέχρι, όμως, να φτιάξουμε τη βάση δεδομένων τι θα γίνει; Θα τρώμε το ένα πρόστιμο πίσω απ' τ' άλλο...

ΕΣΤ

Σχόλια