"Μικρά κ' Περίεργα"

Επιλογές με Ζημιές.

Αν ο Αλέξης έβγαινε για λίγο από το κάδρο, θα καταλάβαινε πόσο ζημιά και επικοινωνιακά του κάνει αυτό το 48ωρο στις Βρυξέλλες,  πέραν της ουσίας.

Από το περήφανο καταργούμε μνημόνια - λιτότητα να φτάνουμε σε αποφάσεις για το γάλα ή τα μακαρόνια που απασχολούν το Eurogroup και την αμυδρή  ελπίδα να μην σβήσουν και τις τελευταίες γραμμές από την πρόταση μας που είναι καραμνημόνιο , ενώ το δικό τους είναι ultra.

Είναι βέβαιο πως τυχόν μη υπογραφή της συμφωνίας-μνημόνιο και  της ολοκλήρωσης της 5ης αξιολόγησης , ουσιαστικά μία επιλογή θα άφηνε. Δημοψήφισμα με τίποτα δεν θα άφηναν οι «έξω» , σιγά μην δημιουργούσαν προηγούμενο σε όλη την ευρωζώνη.

Άρα, παραίτηση για εκλογές θα ήταν η μόνη οδός. Επειδή δεν έχουμε κλείσει χρόνο, η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει εκλογές , μόνο να παραιτηθεί. Αυτό θα σήμαινε κύκλο διερευνητικών εντολών και πάλι, μετά προσπάθεια σχηματισμού οικουμενικής από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας  κι αν όχι στο τέλος υπηρεσιακή για διενέργεια εκλογών με το νωρίτερο τις 25 μέρες από την προκήρυξη του, ήτοι αρχές Αυγούστου. Βέβαια εδώ ίσως στο τέλος να μείνει απλά η ανάμνηση των στίχων από το τραγούδι για ένα κομμάτι ψωμί : «…Για ένα κομμάτι ψωμί θα 'χεις ξεχάσει πολλά για ένα κομμάτι ψωμί θα 'χεις πληρώσει ακριβά .Και κάποια μέρα θα σε λύσουν, μα θα φοβάσαι να φύγεις, θα τρέμεις θα σε κλωτσάνε και θα σ' αρέσει, δικέ μου, σαν το σκυλί τους θα σ' έχουν δικέ μου μα δε θα έχεις ψυχή να το νοιώσεις θα είναι για σένα αργά...» .

Γ.Σ

Σχόλια