"Μικρά κ' Περίεργα"

Διόδια με... μέτρο

Ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών-Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης έχει βάλει στόχο να μειώσει τα διόδια. Και γι' αυτό σκοπεύει να καλέσει σε επαναδιαπραγμάτευση των όρων των συμβάσεων τους παραχωρησιούχους των πέντε μεγάλων αυτοκινητοδρόμων, αλλά και τις δανείστριες τράπεζες.

Μακάρι να τα καταφέρει. Γιατί έχει δίκιο όταν λέει ότι δεν μπορεί να προβλέπεται εκ των προτέρων παραχώρηση 35 ετών, χωρίς αυτή να συναρτάται με τη συχνότητα των διελεύσεων, άρα και με τα έσοδα αυτών που εισπράττουν τα διόδια... Ωστόσο, η κυβέρνηση δε θέλει και να καταγγείλει τις υφιστάμενες συμβάσεις, γιατί το κόστος της ολοκλήρωσης των πέντε αυτοκινητοδρόμων θα ήταν μεγαλύτερο...

Bye-bye wifi

Στο μεταξύ, ο κ. Σπίρτζης είπε ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί η εξαγγελία Σαμαρά για wifi σε όλη την Ελλάδα. Το πρόγραμμα αυτό ήταν πιλοτικό για έξι μήνες και εφαρμόστηκε σε κάποιους δήμους, και τώρα δεν υπάρχει τρόπος φύλαξης των εγκαταστάσεων. «Εμείς», είπε, «δε θα συμβάλουμε στο πλιάτσικο της περιουσίας του Δημοσίου». Πράγμα που σημαίνει... bye-bye wifi.

ΕΣΤ

Σχόλια