default-image

Μασταμπάς: Μία μέρα στις τρεις, λαϊκή!

Περίεργα
Μασταμπάς: Μία μέρα στις τρεις, λαϊκή!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η λαϊκή αγορά της Τετάρτης λειτούργησε τελικά χθες στη Μεγάλου Αλεξάνδρου. Και όποιος την επισκέφτηκε, κατάλαβε γιατί υπάρχουν πιέσεις να "κατέβει" στην Παρασκευοπούλου. Η κίνηση ήταν ελάχιστη. Από τη 1 το μεσημέρι οι συμμετέχοντες στη λαϊκή μάζευαν τους πάγκους τους, ενώ οι τιμές τους ήταν σε πολύ λογικά επίπεδα.

Αντίθετα, στις λαϊκές αγορές που λειτουργούν στο Μασταμπά η κίνηση είναι πάντα αυξημένη. Και μάλιστα, χωρίς να διανύουμε Μεγαλοβδομάδα. Υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι βάζουν μέσον ώστε, αν συμμετέχουν σε μια λαϊκή αγορά, αυτή να είναι η λαϊκή του Μασταμπά.

Είναι θεμιτό να επιθυμούν όλοι οι συμμετέχοντες στις λαϊκές να θέλουν να δουλέψουν και να βγάλουν το μεροκάματο. Το ίδιο, όμως, επιθυμούν και οι επαγγελματίες του Μασταμπά, για τους οποίους είναι άδικο να λειτουργούν στην περιοχή τους δύο λαϊκές αγορές την εβδομάδα. Επίσης, είναι άδικο για τους κατοίκους και τους εργαζόμενους της περιοχής, των οποίων η καθημερινότητα επιβαρύνεται λειτουργικά εξαιτίας των λαϊκών.

Υπενθυμίζεται ότι η λαϊκή αγορά του Μασταμπά λειτουργεί - κακώς - εδώ και τέσσερα συναπτά έτη επί της οδού Πετρακογιώργη κάθε Παρασκευή. Αν "κατέβει" και η λαϊκή αγορά της Τετάρτης από το Ατσαλένιο (οδός Μεγάλου Αλεξάνδρου) στο Μασταμπά (οδός Παρασκευοπούλου), τότε ο Μασταμπάς - άγνωστο για πόσο - θα φιλοξενεί λαϊκή αγορά όχι μία, αλλά δύο φορές την εβδομάδα.

Ας το πάρουμε σε επίπεδο μήνα. Αν το Μάιο που μας έρχεται έχουμε λαϊκές στο Μασταμπά κάθε Τετάρτη και Παρασκευή, θα έχουμε λαϊκή στην περιοχή 9 ημέρες το μήνα. Δηλαδή σχεδόν το 1/3 του μήνα. Δηλαδή, σχεδόν μία στις τρεις μέρες λαϊκή. Ας φροντίσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες να μη συμβεί αυτό... Δεν είναι ούτε νόμιμο, ούτε ηθικό. Ούτε λογικό, ούτε δίκαιο...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News