"Μικρά κ' Περίεργα"

Απορίες ενός πολίτη για τις κλήσεις στην παραλιακή...

Από τον αναγνώστη της "Ν.Κ." Π.Α. λάβαμε καταγγελία για τον τρόπο που βεβαιώνονται πρόστιμα από το Λιμενικό.

Όπως αναφέρει η καταγγελία: «Την περασμένη Παρασκευή 13 Μαρτίου, το Τμήμα Τροχαίας του Λιμεναρχείου Ηρακλείου έδωσε πρόστιμα σε αρκετούς οδηγούς αυτοκινήτων για παράνομο παρκάρισμα. Αυτό όμως που έγινε στην οδό Σοφοκλή Βενιζέλου αγγίζει τα όρια του παραλόγου.

Οι οδηγοί που είχαν παρκάρει στην πλευρά του δρόμου που είναι προς τη θάλασσα (μέχρι το ύψος που τελειώνουν οι ψαροταβέρνες) βρήκαν τα αυτοκίνητά τους με το χαρακτηριστικό ροζ χαρτάκι και ως παράβαση σημειωνόταν «παράβαση άρθρου 34 του Ν. 2696/99 (κύρωση ΚΟΚ) στάθμευσης σε χώρο όπου παρακωλύεται η κυκλοφορία».

Σε διαμαρτυρία πολίτη πώς πιστοποιείται η παρακώλυση κυκλοφορίας και εάν υπάρχει κάποια καταγγελία σχετικά, η απάντηση από τον υπεύθυνο του Λιμεναρχείου είναι ότι αυτή είναι η εκτίμηση του οργάνου που βεβαίωσε την παράβαση και δεν έδωσε κάποιο συγκεκριμένο στοιχείο.

Το παράλογο στην υπόθεση είναι ότι στη συγκεκριμένη πλευρά του δρόμου δεν υπάρχει διαγράμμιση ούτε και κανένα σήμα απαγόρευσης στάσης ή στάθμευσης. Σε αντίθεση με την άλλη πλευρά του δρόμου, όπου απαγορεύονται η στάση και η στάθμευση και κανένα αυτοκίνητο δεν είχε κλήση. Επίσης, σε αυτή την πλευρά του δρόμου οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων φαγητού έχουν δεσμεύσει το οδόστρωμα μπροστά στα μαγαζιά τους βάζοντας από πινακίδες μέχρι και τσιμεντένιες ζαρντινιέρες με λουλούδια.

Σχετικά τώρα με το περίφημο άρθρο 34 και την παράγραφο 1, εκεί αναφέρεται ρητά ότι «η στάση και η στάθμευση επιτρέπονται, αν δε δημιουργείται εξ αυτών κίνδυνος ή παρακώλυση της κυκλοφορίας και αν δεν υπάρχουν σχετικές απαγορευτικές πινακίδες ή διαγραμμίσεις».

Τελικά, ποιος παραβαίνει το άρθρο 34 σε εκείνο το σημείο της οδού Σοφοκλή Βενιζέλου στο Ηράκλειο; Ο οδηγός που παρκάρει ή αυτός που δίνει πρόστιμο;».

Σχόλια