"Μικρά κ' Περίεργα"

Επικίνδυνες παρεμβάσεις για οδηγούς και μικρά παιδιά

Ανάστατη παραμένει μια ολόκληρη γειτονιά στην περιοχή της Νέας Αλικαρνασσού στο Ηράκλειο, με αφορμή την παρέμβαση ενός από τους κατοίκους της περιοχής στο πεζοδρόμιο που βρίσκεται μπροστά από το σπίτι του. Όπως προκύπτει και από το φωτογραφικό υλικό που μας έστειλαν κάτοικοι της περιοχής, ο συγκεκριμένος πολίτης έχει επενδύσει με μεταλλικό πλαίσιο το πεζοδρόμιο.

Ωστόσο οι δυο γωνίες που διαμορφώνονται έχουν εξελιχθεί σε επικίνδυνη παγίδα, καθώς προεξέχουν επικίνδυνα. Το πρόβλημα δε συνίσταται μόνο στο γεγονός πως όποιο αυτοκίνητο κάνει ελιγμό στο στενό δρόμο μπορεί να καταλήξει με σκασμένο λάστιχο, όπως αυτό που εικονίζεται στις φωτογραφίες. Η μεγάλη ανησυχία των κατοίκων έχει να κάνει με την ασφάλεια των μικρών παιδιών που παίζουν στη γειτονιά, τα οποία κινδυνεύουν με την παραμικρή απροσεξία, να τραυματίσουν σοβαρά αν προσγειωθούν πάνω στα σίδερα και ειδικά τις γωνίες.

Οι γείτονες επισήμαναν τον κίνδυνο στον ιδιοκτήτη του σπιτιού, αλλά μάταια, και είναι έτοιμοι να ζητήσουν την παρέμβαση των Αρχών ώστε να διαπιστωθεί πόσο νόμιμη είναι μια τέτοια παρέμβαση που θέτει σε κίνδυνο άλλους ανθρώπους.

Ε.Κ.

Σχόλια