default-image

Αντώναρος "καρφώνει" Βορίδη

Περίεργα
Αντώναρος "καρφώνει" Βορίδη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σας έγραφα χθες για τις εμφυλιοπολεμικές και σκληρά ακροδεξιές δηλώσεις (ομιλία, στην πραγματικότητα) του Μάκη Βορίδη, σημειώνοντας πόσο εκτός χαρακτήρα του "μετριοπαθούς" προσώπου που έχει υιοθετήσει η ΝΔ βρίσκονται τέτοιου είδους λόγια.

Οι πληροφορίες θέλουν αρκετούς εντός της ΝΔ και ιδιαίτερα της "μετριοπαθούς κεντροδεξιάς πτέρυγας" (εν ολίγοις, των καραμανλικών που παραμένουν πλειοψηφικό ρεύμα στο κόμμα) να εκφράζουν έντονη δυσαρέσκεια, αν και λόγω της συγκυρίας (κορύφωση της προεκλογικής περιόδου) η κεντρική γραμμή ήταν να μην υπάρξουν δημόσιες αντιδράσεις - πράγμα που σεβάστηκαν σχεδόν όλοι. Ωστόσο σε πηγαδάκια, σημείωναν ότι όποιες πιθανότητες έχει ο Μάκης Βορίδης για να συμμετάσχει σε μελλοντικά ηγετικά σχήματα της ΝΔ, τις "καίει" με τέτοιες ακραίες κινήσεις.

Πάντως ένας τουλάχιστον από το "γαλάζιο" στρατόπεδο, αντέδρασε και μάλιστα με οξύτητα. Πρόκειται για τον  πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο (επί κυβερνήσεων Κώστα Καραμανλή) και νυν σύμβουλο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Ευάγγελο Αντώναρο, που μπορεί να μην έχει ενεργό ρόλο στα πολιτικά πράγματα, αλλά παραμένει μια από τις καραμανλικές "εφεδρείες".

"Η Νέα Δημοκρατία του Κωνσταντίνου Καραμανλή έχει μάθει να σεβεται το αποτελεσμα των εκλογών. Αρχή απαράβατη. Όποιος δεν συμφωνεί, δεν έχει θέση ανάμεσα μας (…) Η ανοχή σε όσους νιόφερτους παίζουν με τις αρχές και τους κανονες συμπεριφοράς της κεντροδεξιάς μας παράταξης έχει τα όρια της", έγραψε στα social media, καρφώνοντας άγρια τον Μάκη Βορίδη.

Γ.Ψ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News