"Μικρά κ' Περίεργα"

Μύδροι Πολύδωρα κατά Σαμαρά

Πολλοί θεωρούσαν τον Βύρωνα Πολύδωρα μεταξύ εκείνων που θα ψήφιζαν υπέρ Δήμα στην τρίτη ψηφοφορία, εφόσον... παρίστατο ανάγκη (δηλαδή υπήρχαν πιθανότητες να βγει ο εκλεκτός του Αντώνη Σαμαρά).

Ωστόσο ο "στρατηγός άνεμος" είχε ξεκαθαρίσει τη θέση του με άρθρο που δημοσίευσε πριν την ψηφοφορία και στο οποίο ήταν λάβρος κατά του πρωθυπουργού.

Διαβάστε:

«Καλύτερους συνηγόρους των συμφερόντων τους, οι Τεύτονες τραπεζίτες και η Κομσομόλα του Βερολίνου, από τους ανθύπατους-υπηρέτες τους στην Ελλάδα δεν θα μπορούσαν να βρουν, ούτε βρήκαν ποτέ. Ούτε στους δωσίλογους της άλλης κατοχής (1941-44)! Και μιλούν για ευθύνες ενώπιον της ιστορίας. Οι αναίσχυντοι. Που τη μόνη σχέση που έχουν με την ιστορία είναι εκείνη του Εφιάλτη και των «Μηδιζόντων».

Η ανώμαλη «ψευδαίσθηση μεγαλείου τους» (illusion de grandeur) είναι τέτοια και τόση που θεωρούν το άθλιο και άρρωστο μωροφιλόδοξο συμφέρον τους σαν συμφέρον της πατρίδας και του λαού («στα γόνατα») σαν κοινό καλό. Αυτό είναι ολοζώντανος φασισμός. Μπροστά στα μάτια μας.

Από τηλεοράσεως. Νομιζομένη ισχύς από τρελούς ηγέτες, χωρίς αξίες και ηθική και χωρίς αφιέρωση στον λαό, στην ιστορία και στα ηρωικά παραδείγματα αυτοθυσίας τους. Αυτή η απονομιμοποιημένη δύναμη φασισμού μας επεδείχθη προχθές από τηλεοράσεως. Αλλά γιατί τόσος πανικός; Μήπως κάτι ξέρουν που δεν ξέρουμε εμείς, οι θεατές του δράματος; Μήπως π.χ. ότι έχει διαταχθεί η απόλυτη τιμωρία τους εκτός από την ήττα τους; Λέω μήπως…».

(για την αντιγραφή)

Γ.Ψ.

Σχόλια