"Μικρά κ' Περίεργα"

Παγκόσμια τεχνολογική... "γκάφα" στην Κρήτη!

Και εκεί που ήταν όλα έτοιμα για να δοκιμαστεί και επισήμως το ρομποτικό χταπόδι των Ερευνητών του ΙΤΕ, συνέβη το... αναπάντεχο!

Δημοσιογράφοι, κάμερες, μικρόφωνα περίμεναν να καταγράψουν την "πρώτη" του τεχνολογικού επιτεύγματος, που βρέθηκε μάλιστα στο επίκεντρο δημοσιευμάτων του IEEE Spectrum και του Mashable, με αφορμή την πρόσφατη παρουσίασή του στην IEEE International Conference on Intelligent Robots and Systems (IROS) 2014 στο Σικάγο… αλλά μάταια!

Το ρομποτικό χταπόδι δούλεψε στα νερά του ενυδρείου μόνο για 20 δευτερόλεπτα, καθώς από ότι φάνηκε υπέστη προσωρινή βλάβη.

Μέχρι και η τηλεοπτική παρουσιάστρια Αθηναϊκού μέσου,  Πόπη Τσαπανίδου, δεν το πήρε χαμπάρι, παρόλο που εκείνη την ώρα η όλη δοκιμαστική προσπάθεια ήταν live στην εκπομπή της!

Πολλοί χαριτολογώντας, είπαν πως το χταπόδι, αφού αποσύρθηκε από το ενυδρείο κατέληξε στα... κάρβουνα!

Πάντως, παρά το συμβάν κανένας δεν καταλόγισε ευθύνες στους εξαιρετικούς ερευνητές και εφευρέτες του χταποδιού, αφού τυχαία δεν έγινε κανείς κάτοχος μιας τέτοιας πρωτοπόρας τεχνολογικής κατασκευής για τη μελέτη των θαλάσσιων οικοσυστημάτων, χωρίς μάλιστα να επηρεάζονται οι γύρω οργανισμοί. 

Συμβαίνουν κι αυτά!

Σχόλια