default-image

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ & ΑΛΛΑ

Περίεργα
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ & ΑΛΛΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είναι... φασισμός

Δημοσίευμα της "Ελευθεροτυπίας" αναφέρει πως εταιρεία μεγαλοεργολάβου των Αθηνών θα λάβει επιπλέον 350 εκατομμύρια ευρώ ως "αποζημίωση" επειδή εμφάνισε λογαριασμό με απώλειες 500 εκατ. ευρώ λόγω μειωμένης κίνησης σε δρόμο που κατασκευάζει. Δηλαδή, αν δεν "τα παίρνουν" απ' τα διόδια θα "τα παίρνουν" απ' τις κυβερνήσεις που τους σιγοντάρουν. Και γιατί αυτό λέγεται δημοκρατία και όχι φασισμός, μπορεί να μας εξηγήσει κάποιος;

Όρκοι και διαμαρτυρία

Σήμερα ορκίζονται οι αιρετοί της Περιφέρειας Κρήτης, όμως η παράταξη "Ανυπότακτη Κρήτη" ετοιμάζει με αυτή την αφορμή συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Το κάλεσμα είναι για τις 10:30 το πρωί στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, με στόχο τη διαμαρτυρία κατά των μνημονίων και των ακολουθούμενων πολιτικών.

Καλή περίπτωση

Στην Κρήτη για διακοπές αναμένεται προσεχώς ο πρώην υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος. Λέγεται πως ο πρώην υπουργός θα καταλήξει στην Ελούντα, προκειμένου να περάσει μερικές ημέρες με την οικογένειά του. Ο Παύλος Γερουλάνος είναι μια καλή περίπτωση, όσο κι αν κάποιοι θέλησαν να τον διαβάλουν με μοναδικό αιτιολογικό ότι δεν τους ταίριαζε στον πολιτικαντισμό.

Κακά ξεκίνησε...

Άσχημο ξεκίνημα, με επίδειξη αλαζονικής συμπεριφοράς, επέδειξε κατά την ορκωμοσία του ο νέος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος Κώστας Μπακογιάννης. Αφού ολοκληρώθηκε η θρησκευτική ορκωμοσία δεν ακολούθησε η πολιτική, όπως θα έπρεπε. Παρακάμφθηκε για να κάνει πρώτα την ομιλία του ο... γόνος. Φυσικά η δική του ομιλία, ο δικός του λόγος και ο δικός του όρκος, μετράνε πολύ περισσότερο από τα δικαιώματα της μείζονος μειοψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά ο επικεφαλής της μειοψηφίας δεν είχε την ίδια άποψη, με αποτέλεσμα να γίνει φραστικό επεισόδιο.

Παραλίγο επεισόδιο

Παρ' ολίγον διπλωματικό επεισόδιο με το Λουξεμβούργο προκάλεσε ένα τιτίβισμα του προέδρου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος και βουλευτή Αχαΐας Νίκου Νικολόπουλου κατά του πρωθυπουργού της χώρας. Ο Νικολόπουλος, ο οποίος αντιδρά έντονα στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και στη διάταξη για τα ομόφυλα ζευγάρια, έγραψε ομοφοβικό σχόλιο για τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου, ο οποίος σε συνέντευξή του αποκάλυψε πως ο σύντροφός του τού έκανε πρόταση γάμου και εκείνος είπε «ναι».

Ανταλλαγή μηνυμάτων

Το μήνυμα προκάλεσε σάλο στο twitter, αναπαράχθηκε από τα social media και έφτασε μέχρι τον Μπέτελ. Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, του απάντησε «Άκουσα πως θέλεις να μου πεις κάτι αλλά δε μιλάω Ελληνικά. Συγνώμη». «Δε δέχομαι να προσχωρήσω στη λογική της Gay ατζέντας», ήταν η ανταπάντηση Νικολόπουλου.

Ακούει κρίση και γελάει

Η Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ, βυζαντινολόγος, πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου της Σορβόνης, έκανε μια δήλωση που ενδείκνυται για αναστοχασμό: «Εγώ γνώρισα την κατοχή. Για να πάω στο σχολείο περνούσα πάνω από πτώματα πεινασμένων ανθρώπων, τα οποία μάζευε ένα καροτσάκι του Δήμου. Λοιπόν, όταν μου λένε ότι υπάρχει κρίση γελώ».

Ανεξήγητα πράγματα...

Με δεδομένο το γεγονός ότι σε λίγα χρόνια όλοι οι Έλληνες θα κυκλοφορούμε με... κελεμπίες, εξαιτίας των πολλών υδρογονανθράκων που ανακαλύψαμε, υπάρχει ένα γεγονός ανεξήγητο. Γιατί οι υποψήφιοι φοιτητές δε δήλωσαν τα τμήματα Φυσικών Πόρων της Κρήτης;

Ανήθικη επιλογή

Η κυβέρνηση στριμώχνει στη γωνία τους ιδιοκτήτες, καθώς με την υπερφορολόγηση έχει πρακτικά καταστρέψει την αγορά ακινήτων, στερώντας κάθε σοβαρή εναλλακτική. Αυτό επισημαίνει η "Δράση" και συμπληρώνει: «Πρόκειται για μία άκρως εκδικητική και ανήθικη πολιτική επιλογή.

Η κυβέρνηση διώκει την ιδιοκτησία, τη βάση πάνω στην οποία οικοδομήθηκαν οι αστικές δημοκρατίες, και σκέφτεται μπαλώματα για τον προχειροφτιαγμένο ΕΝΦΙΑ».

Ούτε καν μιλάνε

«Ούτε που μου μίλησε η κ. Πετρακογιώργη στη διάρκεια της ορκωμοσίας μετά τις καταγγελίες μου για τις οκτώ μετατάξεις», λέει στη στήλη ο νέος δήμαρχος Φαιστού Γιώργος Αρμουτάκης. Λες και είχε άδικο για τα όσα κατήγγειλε, λέγοντας πως είναι τουλάχιστον αντιδεοντολογικό η δήμαρχος μιας περιοχής να κάνει οκτώ μετατάξεις στελεχών του Δήμου μόλις δύο μέρες πριν παραδώσει τα κλειδιά στο νεοεκλεγέντα δήμαρχο. Πάντως με τούτα και μ' εκείνα, νομίζω πως ο Δήμος Φαιστού ήταν ο μόνος στην Κρήτη (εκτός κι αν έχουμε κι αλλού τέτοια παρατράγουδα), που ο χαμένος αντί να συγχαρεί το νικητή, συμπεριφέρεται δείχνοντας πως ούτε να χάνει ξέρει και ούτε, βέβαια, σέβεται τους δημότες που ψήφισαν, στην τελική, αλλάζοντάς τον (την, στην προκειμένη περίπτωση) δήμαρχο για το Δήμο τους!

Ελπίζουν σε... καλύτερα

Αλήθεια, τι γίνεται στο Δήμο Φαιστού με το νερό του φράγματος Φανερωμένης; Φαντάζομαι πως για αρκετούς αγρότες, που η προηγούμενη δήμαρχος τους καταδίκαζε να παίρνουν για τα θερμοκήπιά τους το νερό του φράγματος, που πολλές φορές είναι εμφανώς προσμεμειγμένο με... βοθρολύματα, παρακαλώ, η αλλαγή σκυτάλης και η ανάληψη καθηκόντων από τον Γιώργο Αρμουτάκη θα ήταν ένα γεγονός ιδιαίτερα ευχάριστο. Τώρα πιστεύω ότι οι αγρότες της περιοχής Αναδασμός του Τυμπακίου θα έχουν πολύ συχνές επισκέψεις στο γραφείο του δημάρχου, με την ελπίδα πλέον να μη συναντούν κλειστές πόρτες και αφτιά, αλλά ανθρώπους που καταλαβαίνουν ότι με τα βοθρολύματα που πέφτουν μες στο φράγμα ούτε για τους παραγωγούς είναι καλό νερό αυτό, αλλά φυσικά ούτε και για τους καταναλωτές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News