Τουαλέτες χωρίς άδεια... επιλογή του δημάρχου! - Τι ακριβώς συμβαίνει στην Κηπούπολη

Παραπολιτικά
Τουαλέτες χωρίς άδεια... επιλογή του δημάρχου! - Τι ακριβώς συμβαίνει στην Κηπούπολη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η απάντηση που έλαβε η κ. Σπανάκη πριν την πετάξουν έξω από το γραφείο ήταν ότι ο Δήμος μπορεί να κάνει ό,τι θέλει και όποτε θέλει

Ένας... χαμός έγινε στην Τεχνική Υπηρεσία του Ηρακλείου λόγω της παρουσίας της δημοτικής συμβούλου κ. Αθηνάς Σπανάκη-Κοχιαδάκη, η οποία ζητούσε απαντήσεις από τους αρμόδιους σε σχέση με τις τουαλέτες που τοποθετήθηκαν στον χώρο όπου πραγματοποιείται η μεγάλη λαϊκή αγορά του Σαββάτου και της Πέμπτης, στην περιοχή της Κηπούπολης, όπου αρκετοί δημότες αντιδρούν, έχοντας μάλιστα προχωρήσει και σε σχετικές καταγγελίες προς την αρμόδια υπηρεσία.

Η κ. Σπανάκη αποφάσισε να μεταβεί στην υπηρεσία, καθώς δεν μπορούσε να βγάλει άκρη μέσω τηλεφωνικής της επικοινωνίας αφού γινόταν... μπαλάκι μεταξύ των υπηρεσιών του Δήμου.

Αφουγκραζόμενη τα προβλήματα των δημοτών, για τα οποία η ίδια βρίσκεται στο πλευρό τους, ζήτησε εξηγήσεις για το πώς δημιουργήθηκαν και τοποθετήθηκαν τουαλέτες, χωρίς να υπάρχει σχετική άδεια από την Πολεοδομία, έγκριση από τη Διεύθυνση Υγιεινής και χωρίς το θέμα να έχει λάβει έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου.

Όπως μας ενημέρωσε, η απάντηση που έλαβε ήταν ότι δεν υπάρχει άδεια και ότι... θα εκδοθεί, ενώ στις επίμονες ερωτήσεις της, γιατί τοποθετήθηκαν στο σημείο εδώ και μία εβδομάδα χωρίς να υπάρχει άδεια, το κλίμα “μύριζε μπαρούτι”, ενώ οι απαντήσεις που στη συνέχεια έλαβε, πριν την... πετάξουν έξω από το γραφείο, ήταν ότι ο Δήμος μπορεί να κάνει ό,τι θέλει και όποτε θέλει.

Αγανακτισμένη, η κ. Σπανάκη κατέθεσε εγγράφως το παραπάνω ερώτημα στην Υπηρεσία, όπου η κατάσταση ήταν εκρηκτική, ενώ λίγα λεπτά αργότερα συναντήθηκε με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Γιάννη Αναστασάκη, ο οποίος της ανέφερε ότι ήταν... επιλογή του δημάρχου και ότι θα δουν το θέμα... μετά τις εκλογές.

Στη συνέχεια η κ. Σπανάκη είχε επικοινωνία με το Τμήμα Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, όπου εκεί οι αρμόδιοι γνώριζαν το ζήτημα, καθώς η υπηρεσία έχει δεχτεί καταγγελίες από δημότες για το επίμαχο θέμα.

Και όλα αυτά συμβαίνουν σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή, όπου υπάρχουν αρκετά προβλήματα, όπως η έλλειψη φωτισμού και όχι μόνο, με τους δημότες να εκφράζουν την ανησυχία τους με φόντο και τις περίεργες... κινήσεις αγνώστων τις νυχτερινές ώρες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News