Παραπολιτικά

Μεσαρά: Ιππική συνάντηση γεωργαλίδικων αλόγων

Στη γενική επίδειξη δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα άλογα ανεξαρτήτου ηλικίας, φυλής και βηματισμού

Μία ενδιαφέρουσα συνάντηση διοργανώνει ο Σύλλογος Προστασίας Γεωργαλίδικου Αλόγου “Οι Μεσαρίτες” με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης. Πρόκειται για την ιππική συνάντηση γεωργαλίδικων αλόγων την Κυριακή στο Ιπποδρόμιο Μεσαράς, που βρίσκεται στην περιοχή του φράγματος Φανερωμένης δήμου Φαιστού.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς των διοργανωτών: Υποχρεωτική η χρήση κράνους και σέλας για όλους τους ιππείς. Υποχρεωτική η προσκόμιση επικυρωμένης υπεύθυνης δήλωσης του αναβάτη για τον ίππο του. Κόστος συμμετοχής ανά ίππο στη Γραμματεία την ώρα εγγραφής.

Στη γενική επίδειξη δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα άλογα ανεξαρτήτου ηλικίας, φυλής και βηματισμού. Στην ειδική επίδειξη δικαίωμα συμμετοχής φέτος θα έχουν όλα τα άλογα ηλικίας άνω των 4 ετών, τα οποία ανήκουν σε ελληνικές φυλές πλαγιοτροχαστών (φυλή Μεσαράς και Πηνείας).

Όλη η διαδρομή της ειδικής επίδειξης θα πρέπει να γίνει με πλαγιοτροχασμό. Στην ειδική επίδειξη σε περίπτωση αλλαγής βηματισμού, ο ιππέας οφείλει να βγει εκτός διαδρομής με τρόπο που να μην ενοχλήσει τους άλλους ιππείς.

Απαγορεύεται η χρήση βίας στα ζώα. Οι ιππείς θα πρέπει να είναι ευπρεπώς ενδεδυμένοι και να φοράνε σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης το μπλουζάκι με τον αριθμό τους. Απαγορεύεται η χρήση βαριδιών και μάρτιγκαλ. Ιππέας, που δεν είναι ενήλικος, είναι υποχρεωμένος να προσκομίσει υπεύθυνη δήλωση του κηδεμόνα του, για να έχει δικαίωμα συμμετοχής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια