Νεές βολές Βάμβουκα κατά Σημανδηράκη

Παραπολιτικά
Νεές βολές Βάμβουκα κατά Σημανδηράκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για το Στρατόπεδο «Μαρκοπούλου»

Αναμενόμενα τα σχόλια και οι αντιδράσεις που ακολούθησαν τη σχεδόν πανηγυρική ανακοίνωση της αγοράς από τον Δήμο Χανίων του στρατοπέδου “Ταξιάρχου Δημητρίου Μαρκοπούλου” παρουσία του πρωθυπουργού στον χώρο της ανενεργού μονάδας. Χαρακτηριστική η ανακοίνωση του πρώην δημάρχου Τάσου Βάμβουκα, ο οποίος υπενθύμισε ότι το στρατόπεδο “Μαρκοπούλου” παραδόθηκε στη χανιώτικη κοινωνία στις 12 Απριλίου του 2019.

«Από τότε όμως η δημοτική Αρχή αδράνησε, διότι, με βάση τη συμφωνία, το στρατόπεδο έπρεπε να είχε εκκενωθεί πριν τρία χρόνια και να είχαν προχωρήσει οι ενέργειες αξιοποίησής του. Όλα αυτά προδίδουν το μόνιμο άγχος της σημερινής δημοτικής Αρχής να οικειοποιηθεί τα έργα και τις πράξεις της προηγούμενης», αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο Τάσος Βάμβουκας. Μάλιστα, δημοσίευσε και σχετική φωτογραφία από την υπογραφή της παραχώρησης, παρουσία του τότε υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αποστολάκη, του πρώην υπουργού Γιώργου Σταθάκη, του τότε αντιπεριφερειάρχη Χανίων Απόστολου Βουλγαράκη και του ίδιου.

Σε ό,τι αφορά το τυπικό της υπόθεσης, οι επικεφαλής των παρατάξεων κλήθηκαν να παραστούν στην ανακοίνωση της αγοράς του στρατοπέδου, χωρίς αυτή να έχει αποφασιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Η ουσία

Η ουσία της αγοράς της έκτασης των 52 στρεμμάτων, έναντι ποσού 2 εκατ. ευρώ - όταν το ετήσιο μίσθωμα από την προηγούμενη συμφωνία της παραχώρησης ανερχόταν ετησίως σε 75.000 ευρώ - έγκειται στην ταχύτερη αξιοποίησή της, προς όφελος μιας κοινωνίας που αγωνίστηκε επί δεκαετίες για αυτό. Σύμφωνα με τη δέσμευση του δημάρχου Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη, άμεσα θα γίνει η διαμόρφωση τμήματος της έκτασης σε χώρο στάθμευσης 500 θέσεων. Μάλιστα, ο Δήμος φέρεται να έχει ήδη συμφωνήσει με τη διοίκηση του αστικού ΚΤΕΛ Χανίων για τη δρομολόγηση μικρών λεωφορείων, τα οποία θα πραγματοποιούν δρομολόγια από το στρατόπεδο “Μαρκοπούλου” προς το κέντρο.

Θα είναι η πρώτη μεγάλη παρέμβαση της δημοτικής Αρχής για την αντιμετώπιση του οξυμένου προβλήματος έλλειψης χώρων στάθμευσης στην πόλη, που χωρίς αυτήν, ενόψει της κορύφωσης της τουριστικής κίνησης, θα ήταν απαγορευτική η επίσκεψη στο κέντρο των Χανίων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News