Ο Ηρακλειώτης “Κύριος... 37-Α”

Παραπολιτικά
Ο Ηρακλειώτης “Κύριος... 37-Α”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο εν λόγω βουλευτής και υφυπουργός τόσο στην άνοδο, αλλά κυρίως στην κάθοδό του από το “κλεινόν άστυ” στο Ηράκλειο έχει μια εμμονή με την αεροπορική θέση 37-Α σε τέτοιο βαθμό, που πλέον έτσι να τον αποκαλούν μεταξύ τους οι συνάδελφοί του

Όχι, μην πάει ο νους σας σε κανένα παράνομο λογισμικό τύπου predator ή “νόμιμης επισύνδεσης” της ΕΥΠ με σχετική αρίθμηση πρωτοκόλλου.

Ο Ηρακλειώτης “Κύριος 37-Α” είναι πασίγνωστος, ξεκίνησε ως αστεϊσμός μεταξύ των βουλευτών του Ηρακλείου, μετά πέρασε σε όλους τους Κρητικούς αντιπροσώπους και στο τέλος τον έμαθαν όλοι οι εθνοπατέρες του Κοινοβουλίου και φυσικά εις γνώση και του πρωταγωνιστή προφανώς, με το προσωνύμιο “37-Α”. Αφορά τον βουλευτή και υφυπουργό του Ηρακλείου, δεν υποκρύπτει κανέναν περίεργο κωδικό, ούτε καμία ειδική κυβερνητική αρίθμηση στους επί των κυβερνητικών χαρτοφυλακίων.

Πολύ απλά, ο εν λόγω βουλευτής και υφυπουργός τόσο στην άνοδο, αλλά κυρίως στην κάθοδό του από το “κλεινόν άστυ” στο Ηράκλειο έχει μια εμμονή με την αεροπορική θέση 37-Α σε τέτοιο βαθμό, που πλέον έτσι να τον αποκαλούν μεταξύ τους οι συνάδελφοί του. Η εξήγηση απλή μεν, εξόχως στρατηγική δε, από την πλευρά του.

Μπαίνοντας στο αεροπλάνο της γραμμής από την μπροστινή είσοδο (δεν προκαλούμε όμως με το να καθίσουμε στα μπροστινά First class με golden miles bonus), περνάει όλο τον διάδρομο σχεδόν χαιρετώντας τους περισσότερους (φήμες και για selfies ελέγχονται ως αναξιόπιστες), αλλά φτάνοντας στις πίσω θέσεις, όπου και το 37-Α, με το που προσγειωθεί το αεροσκάφος στο Ηράκλειο, φεύγει σχεδόν πάντα από τους πρώτους από την πίσω είσοδο, εκεί που εντελώς προνομιακά τον περιμένει πάντα εντός της πίστας του αεροδρομίου το όχημα και το συνοδευτικό ασφαλείας (!) για να τον μεταφέρει, μαζί με την αλαζονεία της εξουσίας, χωρίς καθυστερήσεις και ανακατέματα με το “πόπολο”, στο σπίτι του ή στο γραφείο του. Δηλαδή στον τόπο του και όχι ως μέλος της κυβέρνησης που βιάζεται για να διεκπεραιώσει κάποια επίσκεψη σε μια πόλη της Ελλάδας. Τόση σεμνότητα, όταν άλλοι που θήτευσαν σε κυβερνήσεις ουδέποτε για να επιστρέψουν στο σπίτι τους χρησιμοποιούσαν για τα οχήματά τους την πίστα του αεροδρομίου στο Ηράκλειο ή στα Χανιά. Στην Αθήνα βέβαια είναι αλλιώς, όταν φτάνει ή όταν επιβιβάζεται για να έρθει, είτε γιατί κατά βάση στο “Ελ. Βενιζέλος” λειτουργούν οι φυσούνες επιβίβασης-αποβίβασης, είτε γιατί κυρίως είσοδος στην πίστα αυτοκινήτων κυβερνητικών είναι με πολύ συγκεκριμένο πρωτόκολλο ασφαλείας και για συγκεκριμένα πρόσωπο και λόγους, όπως και για τα ταξίδια στο εξωτερικό.

Ενώ στο “κατέβα” του στο Ηράκλειο είναι ο μόνος που βάζει τα οχήματά του να τον παραλαμβάνουν από την πίστα με επίκληση της κυβερνητικής του ιδιότητας, κάθε φορά που έρχεται στην πατρίδα του. Ενίοτε χρησιμοποιεί για να φύγει από το Ηράκλειο και την αίθουσα αναμονής VΙΡ, ώστε να αποφύγει το ανακάτεμα με τον κόσμο, αφού θα τον χαιρετήσει εντός του αεροσκάφους αργότερα, διασχίζοντας πάντα από μπροστά προς τα πίσω όλο τον διάδρομο μέχρι τη θέση- “φετίχ” 37-Α!!!

Την αίθουσα αναμονής VIP, για να είμαστε δίκαιοι, τη χρησιμοποιούν στο Ηράκλειο μερικοί ακόμη βουλευτές. Αλλά ο βουλευτής και υφυπουργός με την απαίτηση κάθε φορά που φτάνει στην πατρίδα του, στο Ηράκλειο, να τον παραλαμβάνουν εντός της πίστας του αεροδρομίου τα οχήματά του το έχει τερματίσει. Αν συνυπολογίσουμε και την ειδική θέση στάθμευσης για το προσωπικό βουλευτικό του - προσέξτε, όχι το κυβερνητικό του - γραφείο, στο κέντρο του Ηρακλείου κατ’ εξαίρεση, την ώρα που χιλιάδες οδηγοί και ειδικά κάτοικοι στο κέντρο της πόλης ψάχνουν... με τα κιάλια μια τέτοια θέση, η σεμνότητα και ταπεινότητα είναι στο απόγειό της... Βάλτε δε, τέλος, ότι για πλείστες όσες μετακινήσεις του στο Ηράκλειο, όπου παρίσταται και σε εκδηλώσεις, εκδίδεται ημερήσια αποζημίωση του ίδιου και των συνοδών του, από τις δαπάνες του υφυπουργείου του και τον κρατικό κορβανά, για να ’ρθει στον τόπο του (θέλουμε να πιστεύουμε τουλάχιστον όχι ως εκτός έδρας αποζημίωση), το ύφος και το ήθος της εξουσίας βρήκε την ανταπόκρισή του. Με αυτά και τ’ άλλα, πώς να αδικήσεις μετά τους συναδέλφους του στο Κοινοβούλιο, που αντί για το όνομά του, “ελεύθερα” μεταξύ τους, τον αποκαλούν «ο Κύριος 37-Α», βάσει της εμμονής του με την εν λόγω θέση στο εισιτήριο του αεροπλάνου!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News