Ασυνείδητοι πυροβόλησαν και σκότωσαν σπάνια πτηνά

Παραπολιτικά
Ασυνείδητοι πυροβόλησαν και σκότωσαν σπάνια πτηνά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εντόπισαν ένα νεκρό μαχητή και ένα νεκρό φοινικόπτερο, ενώ περισυνέλλεξαν ένα νεαρό φοινικόπτερο με σοβαρά τραύματα στο σώμα και στη φτερούγα

Το πιο άγριο θηρίο στην πλάση είναι ο άνθρωπος. Ακόμη μία απόδειξη εμφανίστηκε στο προστατευόμενο πάρκο στη λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου, μετά από ενημέρωση για παράνομο κυνήγι στην περιοχή, όπου ασυνείδητοι κυνηγοί πυροβόλησαν και σκότωσαν προστατευόμενα σπάνια είδη.

Τη θλιβερή είδηση έκανε γνωστή η Μονάδα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Μεσολογγίου και Προστατευόμενων Περιοχών Δυτικής Στερεάς Ελλάδας του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ) που με λύπη της ενημερώθηκε για περιστατικό παράνομης θήρας σε ένα από τα αλοπήγια της Αλυκής Άσπρης στην περιοχή της Φοινικιάς, πριν από λίγες μέρες.

Το περιστατικό κατέγραψαν οι κύριοι Λάμπρος Χαρέλος (πρώην εξωτερικός συνεργάτης εποπτείας-φύλαξης της Μονάδας Διαχείρισης) και Κωνσταντίνος Ξηρός (φύλακας Αττικού Ζωολογικού Πάρκου) κατά την επίσκεψή τους για παρατήρηση και φωτογράφηση ειδών ορνιθοπανίδας και ειδοποίησαν άμεσα το Δασαρχείο Μεσολογγίου.

Δυστυχώς, εντόπισαν ένας νεκρό μαχητή (Philomachus pugnax) και ένα νεκρό φοινικόπτερο (Phoenicopterus ruber), ενώ περισυνέλλεξαν ένα νεαρό φοινικόπτερο με σοβαρά τραύματα στο σώμα και στη φτερούγα, το οποίο έστειλαν στο Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ στην Αθήνα, όπου έτυχε περίθαλψης και αναρρώνει, όπως αναφέρει το agriniopress.gr, απ’ όπου αλιεύσαμε και τις φωτογραφίες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News