Άσ’ τους να λένε, οι “μπαρμπάδες στην Κορώνη” να ’ναι καλά

Κρήτη
Άσ’ τους να λένε, οι “μπαρμπάδες στην Κορώνη” να ’ναι καλά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η υποστήριξη ντόπιων πολιτικών παραγόντων στο πρόσωπο του διοικητή του ΠΑΓΝΗ, σε συνδυασμό με την κεντρική επιλογή του υπουργείου Υγείας να “γράψει στα παλαιότερα των υποδημάτων του” τις σφοδρές αντιδράσεις, αλλά και τον εξευτελισμό ιατρών επιστημόνων, είναι παραπάνω από εμφανής και επιβεβαιώθηκε με την παράταση της θητείας του

Παρά τις σφοδρές αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας, Ιατρικών Συλλόγων, Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Συλλόγων Εργαζομένων στην Υγεία, Ομοσπονδιών ιατρών και εργαζομένων στα νοσοκομεία, έως τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και τις παγκρήτιες αντιδράσεις, άμα έχεις τέτοιες πλάτες, όπως κομπάζεις, “ας τους να λένε”.

Η υποστήριξη ντόπιων πολιτικών παραγόντων στο πρόσωπο του διοικητή του ΠΑΓΝΗ, σε συνδυασμό με την κεντρική επιλογή του υπουργείου Υγείας να “γράψει στα παλαιότερα των υποδημάτων του” τις σφοδρές αντιδράσεις, αλλά και τον εξευτελισμό ιατρών επιστημόνων, είναι παραπάνω από εμφανής και επιβεβαιώθηκε με την παράταση της θητείας του.

Ακόμη και πρόσωπα που εκπροσωπούσαν κορυφαίους επιστημονικούς συλλόγους του χώρου ειδοποιήθηκαν να “ρίξουν τους τόνους”, με επίκληση στην κομματική τους ιδιότητα και τα “γαλάζια” χρώματα που εκπροσωπούν στους συλλόγους τους. Κοινώς το αφήγημα ήταν «κατανοούμε τις αντιδράσεις, αλλά πάνω από όλα να διαφυλαχθεί η ενότητα του κομματικού χώρου και οι εξυπηρετήσεις του». Η φωτογραφία είναι καλοκαιρινή, αλλά εξόχως επίκαιρη για ορισμένους “πρωταγωνιστές” στο να πάνε στον “κάλαθο των αχρήστων” οι διαμαρτυρίες τόσων και τόσων, για την αναγκαία αποπομπή του διοικητή του ΠΑΓΝΗ. Κεντρικά δε, ο υπουργός εμφανιζόταν χολωμένος και καλά με τον διοικητή, αλλά, τι να έκανε, «τον ήθελε η υφυπουργός» (!!!). Άμα αυτό δεν έπιασε το έκαναν και χειρότερο: «Κάποια τοπικά και κεντρικά συμφέροντα τον ήθελαν»...

Ε, και ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο, υπουργέ μου; Τα “συμφέροντα” και όχι εσείς; Και το συμφέρον της δημόσιας υγείας, του κοσμάκη, τόσων επιστημόνων που “εξευτελίστηκαν”; Ή μήπως μέχρι τις εκλογές θα βγει και κανένα “επίδομα εξευτελισμού”; Η τοπική κοινωνία βράζει κι ας την αγνοήσατε τόσο ξεδιάντροπα γυρνώντας στη μούρη της τις αντιδράσεις. Το ίδιο και η επιστημονική κοινότητα του νησιού... Η απόφασή σας δε θα περάσει στο ντούκου - πρωτίστως για όλον τον υγιώς σκεπτόμενο κόσμο είναι πλέον θέμα αξιοπρέπειας, που του την κουρελιάσατε για τη διατήρηση “ημετέρων”... Έτσι ακριβώς όπως κινήθηκε και ο γνωστός κυβερνητικός τοπικά, αλλού με ύφος διαταγών και προσταγών και αλλού, όπου δεν τον έπαιρνε, μέρες πριν το ΦΕΚ παραμονής του διοικητή, έλεγε: «Και μένα δε μου άρεσαν κάποιες από τις συμπεριφορές του, είναι όμως δικός μας και θα παραμείνει. Ρίξτε τους τόνους...».

«Καμαρώστε ταγούς που εκλέγουμε», έλεγε κόσμος και κοσμάκης. Υποτίθεται για τις ανάγκες και τον σφυγμό των πολιτών και όχι για τις τακτοποιήσεις των “κολλητών”... Και όχι, δε χρειάστηκε να μείνει κανένα τηλέφωνο ανοιχτό, ενώ το νόμιζαν κλειστό, για να ακούσουν τις μεθοδεύσεις τους... Εδώ βοά, δε βουίζει απλώς όλη η κοινωνία. «Κατουράς τη θάλασσα, αλλά θα το βρεις στο αλάτι», λέει ο σοφός λαός, και η ώρα αυτή σιμώνει.

Αλήθεια, το ΠΑΓΝΗ θα στραφεί κατά του γιατρού του, που εξαιτίας αυτού πληρώνει αγωγή αποζημίωσης σε θύμα “ιατρικού λάθους”, ή μήπως ο “μπάρμπας από την Κορώνη” θα το κρατήσει στο προσωπικό του συρτάρι; Εσείς, κύριε παραμένοντα διοικητή, για την υπόθεση αυτή έχετε να πείτε κάτι, για το ποιες πρωτοβουλίες θα αναλάβετε για το θέμα στο Δ.Σ. του νοσοκομείου; Ή θα περιμένετε όλοι να τελεσιδικήσει και για την ώρα θα πληρώνει το νοσοκομείο τις προσωρινές διαταγές πληρωμής; Μιλάμε για την πλέον πρωτοφανή κατάσταση σε πανελλήνια πρώτη, να πρέπει να “δώσεις τον εαυτό σου” στη διοίκηση του νοσοκομείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News