Σοβαρό πρόβλημα η ναυαγοσωστική κάλυψη όταν δεν υπάρχουν πόροι

Παραπολιτικά
Σοβαρό πρόβλημα η ναυαγοσωστική κάλυψη όταν δεν υπάρχουν πόροι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά και τον τελευταίο θάνατο άνδρα αγνώστων στοιχείων στη θάλασσα των Απτέρων στα Χανιά, την περασμένη Κυριακή, οι νεκροί από πνιγμό στο νησί ανέρχονται πλέον στους 24

Και μόνο ο αριθμός των νεκρών από πνιγμό το φετινό καλοκαίρι αρκεί για να πειστεί η κυβέρνηση για την αναγκαιότητα επέκτασης των συμβάσεων των ναυαγοσωστών στην Κρήτη για τουλάχιστον ένα μήνα.

Μετά και τον τελευταίο θάνατο άνδρα αγνώστων στοιχείων στη θάλασσα των Απτέρων στα Χανιά, την περασμένη Κυριακή, οι νεκροί από πνιγμό στο νησί ανέρχονται πλέον στους 24.

Το πρόβλημα είναι ξεκάθαρα οικονομικό και το ερώτημα είναι γιατί πρέπει να βαρύνει τους Δήμους το κόστος της ναυαγοσωστικής κάλυψης. Κάθε πύργος στοιχίζει στους Δήμους 8.000 ευρώ.

Ενδεικτικά στον Δήμο Πλατανιά, που διαθέτει 18 ναυαγοσωστικούς πύργους, το κόστος στελέχωσής τους για τέσσερις μήνες ανήλθε στις 580.000 ευρώ, για τις οποίες η κρατική επιχορήγηση ήταν μόλις 150.000.

Ένας ακόμα μήνας θα σήμαινε 144.000 ευρώ επιπλέον κόστος, το οποίο θα επιβάρυνε αποκλειστικά τον Δήμο.

Παρότι η κυβέρνηση είχε δεσμευτεί από τον περασμένο Μάιο για επιστροφή στους Δήμους των χρημάτων που κατέβαλαν για τη ναυαγοσωστική κάλυψη των παραλιών τους, μέχρι στιγμής δε διαφαίνεται φως στον ορίζοντα.

Με τα έσοδα των Δήμων να έχουν μειωθεί σημαντικά, τα περιθώρια για κάλυψη επέκτασης των συμβάσεων είναι σχεδόν ανύπαρκτα.

Έτσι στη ζυγαριά η ανθρώπινη ζωή κοστίζει λιγότερο και οι κρατικές αποφάσεις είναι ανάλογες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News