Γίνεται άσκηση χωρίς… επαγγελματικό μακιγιάζ;

Παραπολιτικά
Γίνεται άσκηση χωρίς… επαγγελματικό μακιγιάζ;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έστω ότι προΐσταται ενός δημόσιου οργανισμού στον οποίο... δεν περισσεύουν ακριβώς τα λεφτά και κάνετε «αιματηρές» περικοπές για να βγαίνει στοιχειωδώς το πρόγραμμα (των εφημεριών, στην περίπτωση μας, αφού μιλάμε για νοσοκομείο).

Έστω ότι ο οργανισμός αυτός αναλαμβάνει να στήσει μια άσκηση για μια πολύ σοβαρή κατάσταση ανάγκης, για έναν μεγάλο σεισμό που προκαλεί πολλούς τραυματίες.

Ποιο είναι το πρώτο που θα σκεφτείτε ότι χρειάζεστε, σε τι θα δώσετε μερικά από τα λίγα χρήματα που σας περισσεύουν για να γίνει πιο αποτελεσματική και καλύτερη η άσκηση (την οποία, άσκηση, θα παρακολουθήσει και κυβερνητικό στέλεχος);

Στην περίπτωση του ΠΑΓΝΗ, όπως διαπιστώσαμε «ψαχουλεύοντας» στη «Διαύγεια», φαίνεται ότι πρυτάνευσε η ανάγκη να... μακιγιαριστούν επαγγελματικά οι «τραυματίες», ώστε να είναι... πειστικοί στους ρόλους τους! Ε, πώς θα διεκδικήσουν τα Όσκαρ της επόμενης χρονιάς, αν δεν είναι σωστά μακιγιαρισμένοι οι άνθρωποι;

Ναι, είναι αλήθεια! Όχι, δεν κάνομε πλάκα. Δόθηκαν 1.350 περίπου ευρώ για προμήθεια επαγγελματικού μακιγιάζ και τραπεζιού μακιγιάζ, με την εικονιζόμενη απόφαση που βλέπετε παραπλεύρως.

Αν δεν μπορείτε να διαβάσετε τι λέει, ιδού το κείμενο. Η διοίκηση λοιπόν του νοσοκομείου αναφέρει: «Εγκρίνουμε τη δέσμευση πίστωσης ύψους χιλίων τριακοσίων πενήντα τριών ευρώ και τεσσάρων λεπτών (1.353,04) ευρώ για την πληρωμή ισόποσης δαπάνης σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού εξόδων του ΠΑΓΝΗ, προμήθεια επαγγελματικού μακιγιάζ και επαγγελματικού τραπεζιού, για την άσκηση ετοιμότητας “Safe Hospital”, σε συνεργασία με τον ΟΔΙΠΥ, παρουσία της αν. υπουργού Υγείας - Απόφ. Πίστωσης 137. 28-7-22, ΚΑΕ (όπως η επισυναπτόμενη κατάσταση) οικ. έτος 2022».

Ανάλαβε τον «ψηφιακό χώρο» του δικτύου INGENIUM

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε στις 27 Ιουλίου τα αποτελέσματα της 3ης πρόσκλησης υποβολής προτάσεων στο πλαίσιο των «Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων», προσθέτοντας νέες συμμαχίες στις 41 που έχουν δημιουργηθεί το 2019 και το 2020.

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης ανήκει στο διαπανεπιστημιακό δίκτυο INGENIUM, το οποίο επιλέχθηκε να χρηματοδοτηθεί για τα επόμενα 4 χρόνια στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+, με συνολικό προϋπολογισμό ύψους 14,5 εκατομμυρίων ευρώ. Το Πανεπιστήμιο Κρήτης θα λάβει 1,5 εκατομμύριο ευρώ, αναλαμβάνοντας, εκτός των άλλων, την υλοποίηση και τον συντονισμό του ενιαίου ψηφιακού χώρου του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου INGENIUM.

Η εμβληματική αυτή πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την τριτοβάθμια εκπαίδευση δίνει τη δυνατότητα στο δίκτυο INGENIUM να αποτελέσει ένα ολοκληρωμένο «Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο», με 10 πανεπιστημιουπόλεις σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, συνολικά 172.000 φοιτήτριες/τες και 9.200 άτομα επιστημονικό προσωπικό.

Στόχος των μελών της συμμαχίας είναι η οικοδόμηση ενός νέου μοντέλου συνεργασίας μεταξύ των ιδρυμάτων, η προώθηση κορυφαίων διεπιστημονικών ομάδων έρευνας και διδασκαλίας, και η ανάπτυξη καινοτόμων ψηφιακών παιδαγωγικών μεθόδων και τεχνολογιών.

Για την επιτυχία αυτή συνέβαλλαν, υπό την καθοδήγηση και τον συντονισμό του αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, Διά Βίου Μάθησης, Διεθνών Σχέσεων και Εξωστρέφειας κ. Γεωργίου Κοσιώρη, τα στελέχη Διεύθυνσης Σχεδιασμού και Προγραμματισμού, συμμετέχοντας ενεργά στην προετοιμασία της κοινής πρότασης, καθώς και τα στελέχη του Κέντρου Υποδομών Υπηρεσιών Τεχνολογίας Πληροφορικής και Επικοινωνιών, υποστηρίζοντας τεχνοκρατικά την υποβολή της.

Τα τελευταία επιτεύγματα του Πανεπιστημίου Κρήτης, οι διακρίσεις των μελών της Πανεπιστημιακής Κοινότητας και οι υψηλές θέσεις στις διεθνείς κατατάξεις δείχνουν ότι το Πανεπιστήμιο Κρήτης συνεχίζει την παράδοση της Αριστείας, που το χαρακτηρίζει από την ίδρυσή του.

Σημείο αποθήκευσης βαλιτσών

Να εξυπηρετήσει χιλιάδες τουρίστες, που μετά την αποχώρησή τους από τα ξενοδοχεία και μέχρι την ώρα του ταξιδιού τους είναι αναγκασμένοι να κουβαλούν τις αποσκευές τους περιφερόμενοι στην πόλη, έρχεται ο Δήμος Χανίων, με μια πρωτοποριακή λύση. Στην πλατεία 1866, μια ανάσα από το παλιό λιμάνι, ίδρυσε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο σημείο προσωρινής αποθήκευσης αποσκευών.

Έτσι, οι επισκέπτες στη διάρκεια του χρόνου αναμονής τους θα έχουν τη δυνατότητα να φυλάξουν σε ασφαλές σημείο, χωρίς καμία επιβάρυνση, τις βαλίτσες τους και να τις παραλάβουν την ώρα που επιθυμούν.

Το σημείο θα λειτουργεί και ως γραφείο πληροφοριών. Είναι στελεχωμένο με συμβασιούχους υπαλλήλους του Δήμου και θα λειτουργεί από τις 9 το πρωί ως τις 9 το βράδυ. Μικρές αλλά σημαντικές κινήσεις σαν αυτή προσθέτουν πόντους στην αναβάθμιση των υπηρεσιών προς τους Έλληνες και ξένους επισκέπτες!

Τα ποσοστά συμμετοχής στην κοινοπραξία ερευνών

Στο 70% για την αμερικανική Exxonmobil και στο 30% για τα Ελληνικά Πετρέλαια διαμορφώνονται και με τη βούλα πλέον τα ποσοστά συμμετοχής των δύο εναπομεινασών (μετά τη φυγή της γαλλικής Total) εταιρειών στις δύο συμβάσεις παραχώρησης δικαιωμάτων έρευνας-αξιοποίησης κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στα δύο μεγάλα θαλάσσια οικόπεδα δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης.

Ο ελληνικός και ο αμερικανικός όμιλος είχαν συμφωνήσει προ ημερών στη μεταξύ του μοιρασιά του ποσοστού 40% που κατείχαν οι Γάλλοι και έμεινε «ορφανό» μετά την αποχώρησή τους.

Εκκρεμούσε, ωστόσο, η έγκριση-επικύρωση από το υπουργείο Ενέργειας-Περιβάλλοντος...

Αυτό έγινε για το ένα εκ των δύο θαλάσσιων οικοπέδων, εν προκειμένω το δυτικό θαλάσσιο οικόπεδο, καθώς εκδόθηκαν από τον υπουργό Κώστα Σκρέκα οι δύο σχετικές αποφάσεις.

Με την πρώτη υπουργική απόφαση παρέχεται η συναίνεση για τη μεταβίβαση του ποσοστού συμμετοχής 75% εκ του συνολικού ποσοστού 40% της Total Energies Ε&Ρ Greece Β.V. στη συμμισθώτρια εταιρεία ExxonMobil Exploration and Production Greece (Crete) B.V., σύμφωνα με την από 27/06/2019 Σύμβαση Μίσθωσης για την παραχώρηση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στη θαλάσσια περιοχή «Δυτικά Κρήτης», έτσι ώστε το συνολικό ποσοστό συμμετοχής της τελευταίας στη Σύμβαση Μίσθωσης να ανέλθει στο 70%.

Με τη δεύτερη απόφαση παρέχεται αντίστοιχα η συναίνεση για τη μεταβίβαση του ποσοστού συμμετοχής 25% εκ του συνολικού ποσοστού 40% της TotalEnergies E&P Greece B.V. στη συμμισθώτρια εταιρεία «ΕΛΠΕ Δυτικά Κρήτης Α.Ε.», έτσι ώστε το συνολικό ποσοστό συμμετοχής της τελευταίας στη σύμβαση μίσθωσης να ανέλθει στο 30%.

Σημειώνεται ότι οι δύο όμιλοι θα πρέπει έως τις 22 Αυγούστου να υποβάλουν στην ΕΔΕΥ τα απαραίτητα έγγραφα (επικυρωμένο αντίγραφο της συμβολαιογραφικής πράξης της μεταβίβασης, τροποποιημένη Τραπεζική Εγγύηση κ.ά.).

«Μειώνεται το ζωικό κεφάλαιο»

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για τη μείωση του ζωικού κεφαλαίου στη χώρα μας προχώρησαν 32 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ–Προοδευτικής Συμμαχίας, καταθέτοντας σχετική ερώτηση προς τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και Οικονομικών, με πρωτοβουλία του βουλευτή Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη.

Τα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν εδώ και καιρό οι κτηνοτρόφοι, αδυνατώντας να καλύψουν το κόστος παραγωγής, το οποίο εκτινάχθηκε, σχεδόν διπλασιάστηκε το τελευταίο έτος, έχουν αποτέλεσμα τη μείωση του ζωικού κεφαλαίου της χώρας μας και μάλιστα τη στιγμή που απειλείται η επισιτιστική επάρκεια των ευρωπαϊκών χωρών.

Τόσο η δυσκολία σίτισης των κοπαδιών λόγω υψηλών τιμών των ζωοτροφών, όσο και η αδυναμία εξυπηρέτησης υποχρεώσεων αναφορικά με το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας, ανάγκασαν πολλούς κτηνοτρόφους να σφαγιάσουν μέρος των κοπαδιών τους, τα οποία δεν μπορούν να συντηρήσουν. Το κόστος των βασικών ζωοτροφικών προϊόντων αποτελεί σχεδόν το 70% του συνολικού κόστους παραγωγής κρέατος και γάλακτος.

Ειδικά η Κρήτη, σύμφωνα με τους κτηνοτροφικούς φορείς, πρώτη φορά από το 2020 στην ιστορία της αιγοπροβατοτροφίας του νησιού, έχασε την υπερεπάρκειά της. Ενώ σε πανελλαδικό επίπεδο, η παραγωγή κρέατος έχει μειωθεί κατά 20%, και οδεύει σε μείωση 50%.

Ζευγάρι με ψεύτικες ταυτότητες...

Γίνονται αυτά; Να που γίνονται... Και μάλιστα στη Χαβάη, όπου ένα ζευγάρι κατηγορείται σε ομοσπονδιακό δικαστήριο ότι ζούσε με τις ψεύτικες ταυτότητες δύο νεκρών βρεφών από το Τέξας από τα τέλη της δεκαετίας του 1980!

Ο Walter Glenn Primose και η σύζυγός του, Gwynn Darle Morrison, πήραν τα ονόματα Bobby Edward Fort και Julie Lyn Montague - δύο μωρών από το Τέξας που πέθαναν στα τέλη της δεκαετίας του 1960 - αντίστοιχα και, όπως φαίνεται, χρησιμοποίησαν τις ταυτότητες αυτές για να αποκτήσουν πλαστές κάρτες κοινωνικής ασφάλισης, διαβατήρια και άδειες οδήγησης, σύμφωνα με την ποινική δίωξη που κατατέθηκε στις 21 Ιουλίου.

Ο Primrose, πρώην μέλος των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, και η Morrison, και οι δύο στα 60 τους, συνελήφθησαν στο νησί Oahu, όπως μετέδωσε το NBC Hawaii affiliate KHNL. Τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για κλοπή ταυτότητας, ψευδείς δηλώσεις κατά την αίτηση και τη χρήση διαβατηρίου και συνωμοσία για τη διάπραξη αδικήματος κατά των ΗΠΑ, σύμφωνα με την ποινική καταγγελία.

Για εγκλήματα κατασκοπίας

Οι φωτογραφίες των Primrose και Morrison, που φαίνονται να φορούν πράσινες στολές, συμπεριλαμβάνονται στην πρόταση των εισαγγελέων να κρατηθεί το ζευγάρι χωρίς εγγύηση. Μια άλλη πρόταση των εισαγγελέων αναφέρει ότι οι κατηγορούμενοι φορούν «στολές που έχουν αναγνωριστεί ως στολές της KGB».

Το ζευγάρι δεν έχει κατηγορηθεί για εγκλήματα που σχετίζονται με την κατασκοπία, αν και η δικηγόρος της Morrison, Megan Kau, δήλωσε στο KHNL ότι η πρόταση των εισαγγελέων να κρατηθεί το ζευγάρι χωρίς εγγύηση «κατηγορεί αόριστα την πελάτισσά μου ότι είναι Ρωσίδα κατάσκοπος».

«Η Τουρκία ξοδεύει εκατομμύρια για προπαγάνδα»

Στις δυσκολίες και προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι οργανώσεις των αποδήμων παγκοσμίως στην προώθηση του Κυπριακού, λόγω των νέων γεωπολιτικών δεδομένων, αναφέρθηκαν απόδημοι απ’ όλες τις κοινότητες των Κυπρίων του εξωτερικού που συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Συνέδριο Κυπρίων της Διασποράς.

Επίσης, μίλησαν και για την ανάγκη περαιτέρω κινητοποίησης της Κυπριακής Δημοκρατίας στον τομέα της διαφώτισης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα (ΠΣΕΚΑ) Φίλιπ Κρίστοφερ, σύμφωνα με την ιστοσελίδα hellasjournal.com, τόνισε ότι η Τουρκία ξοδεύει εκατομμύρια δολάρια για προπαγάνδα σε κάθε χώρα που υπάρχει ομογένεια και σημείωσε ότι «η διαφώτιση είναι το μεγαλύτερο “όπλο” που πρέπει να διαθέτουμε».

«Εμείς σαν ομογένεια, σε κάθε χώρα που ζούμε, ξοδεύουμε δικά μας χρήματα», είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε ότι, έπειτα από 48 χρόνια, έχουν πολύ καλές σχέσεις οι Ηνωμένες Πολιτείες με την Κύπρο, με την Ελλάδα, με το Ισραήλ και με την Αίγυπτο, ενώ οι οργανώσεις της διασποράς έχουν πολύ καλές σχέσεις με άλλες οργανώσεις του εξωτερικού, όπως των Αρμενίων και των Κούρδων.

(Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News