Άλλος για τον λαγοκέφαλο;

Παραπολιτικά
Άλλος για τον λαγοκέφαλο;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι... καταστροφικές συνέπειες που προκαλούν οι λαγοκέφαλοι στις ψαριές και στον εξοπλισμό τους αποτελούν βασικό θέμα συζήτησης στις τάξεις των ψαράδων. Πρόκειται για έναν μόνιμο... πονοκέφαλο, με το επίμαχο ζήτημα, το οποίο “καίει” τους αλιείς, να βρίσκεται στο επίκεντρο και να “στοιχειώνει” την καθημερινότητά τους.

Πάντως, ιδιοκτήτης μικρού σκάφους στο λιμάνι της Χερσονήσου έκανε τη... διαφορά, με τον ίδιο να απολαμβάνει τη βόλτα του με φίλους και γνωστούς, παρέα με τον... λαγοκέφαλο, καθώς αυτή είναι η ονομασία του.

Προετοιμασίες για τη συνεδρίαση

Εντός των επόμενων εβδομάδων αναμένεται να πραγματοποιηθεί στα Χανιά η συνεδρίαση της Επιτροπής Πολιτικών Υποθέσεων και Δημοκρατίας του Συμβουλίου της Ευρώπης. Της Επιτροπής ηγείται η βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη και η συνεδρίαση θα γίνει στην Κρήτη με δική της πρωτοβουλία. Μάλιστα, το είχε κοινοποιήσει από τον περασμένο Μάρτιο με ανάρτησή της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

«Σε μια κρίσιμη στιγμή για την ασφάλεια και σταθερότητα της Ευρώπης, χρειαζόμαστε ενότητα και γρήγορα αντανακλαστικά. Προσκάλεσα τόσο τον πρόεδρο της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, όσο και την πρόεδρο της Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη, σε μια προσπάθεια να συζητήσουμε και να αντιμετωπίσουμε από κοινού τις προκλήσεις που διαμορφώνονται», είχε γράψει η κ. Μπακογιάννη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός των ημερών αναμένεται να ανακοινωθεί και ο χρόνος της συνεδρίασης της Επιτροπής, ενώ ως προς τον χώρο που θα φιλοξενηθεί, ως πιθανότερος είναι ο συνεδριακός χώρος μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας στη Γεωργιούπολη.

Το «ευχαριστώ» των απερχόμενων

Τέλος εποχής για την απερχόμενη Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. και ιδίως για τον απερχόμενο γραμματέα της Αντώνη Ζαχαριουδάκη, που δεν κατήλθε υποψήφιος στις κυριακάτικες εσωκομματικές εκλογές, με ένα θερμό «ευχαριστώ» προς όλους όσοι, από τους δημάρχους, τους υποψήφιους και τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών μέχρι τους ψηφοφόρους, προσήλθαν στις τοπικές κάλπες.

«Ο γραμματέας και τα μέλη της απερχόμενης Νομαρχιακής Επιτροπής Ηρακλείου ευχαριστούν για τη βοήθειά τους, τη διάθεση των χώρων, την υλικοτεχνική υποδομή που παραχώρησαν για τη διοργάνωση των εσωκομματικών εκλογών μας την Κυριακή 8 Μαΐου 2022, για την ανάδειξη νέων οργάνων στην παράταξή μας (Νομαρχιακή Επιτροπή, Τοπικές Οργανώσεις Δήμων, Συνέδρων και ψηφοφορίας για το όνομα της παράταξης) τους εξής:

  • Τον δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό και τους αντιδημάρχους του Δήμου.
  • Τους δημάρχους Αρχανών-Αστερουσίων κ. Μανόλη Κοκοσάλη, Βιάννου κ. Σταυρακάκη, Γόρτυνας κ. Λευτέρη Κοκολάκη, Μαλεβιζίου κ. Μενέλαο Μποκέα, Μινώα κ. Μανόλη Φραγκάκη, Φαιστού κ. Γρηγόρη Νικολιδάκη και Χερσονήσου κ. Γιάννη Σέγκο.
  • Τον πρόεδρο της Ένωσης Αγροτικών Συν. Ηρακλείου κ. Σταύρο Γαβαλά.
  • Όλες τις συντρόφισσες και τους συντρόφους που ήταν υποψήφιοι στα ψηφοδέλτια και συνέβαλαν στην ομαλή εκλογική διαδικασία.
  • Τα μέλη των Εφορευτικών Επιτροπών που εθελοντικά διέθεσαν τον χρόνο τους και συνέβαλαν στην άρτια και ομαλή εκλογική διαδικασία.
  • Τους 13.000 και πλέον συντρόφισσες και συντρόφους, που προσήλθαν στις κάλπες και επιβεβαίωσαν μια ακόμη φορά με την ανεπανάληπτη συμμετοχή τους ότι η Δημοκρατική Παράταξη, το ΠΑΣΟΚ, το Κίνημα Αλλαγής επέστρεψε οριστικά και διεκδικεί τη θέση που του αρμόζει.

Συγχαίρουν τα νέα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής, των Τοπικών μας Οργανώσεων για την εκλογή τους και εύχονται καλή δύναμη στην προσπάθειά τους», αναφέρει η ευχαριστήρια ανακοίνωση της απερχόμενης Ν.Ε. Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ.  

Τα αγριόχορτα

Άραγε υπάρχει μια οργανωμένη υπηρεσία που θα μπορούσε μέσα από ένα σχέδιο να προχωρήσει τον καθαρισμό του ΒΟΑΚ από τα αγριόχορτα που “πνίγουν” πολλά σημεία, έτσι ώστε να θωρακίσουμε τον τόπο μας και από πυρκαγιές τώρα που έχει ξεκινήσει και η αντιπυρική περίοδος στην Κρήτη; Η εικόνα αυτή, πέρα από το ότι είναι άσχημη, είναι και εξαιρετικά επικίνδυνη και αυτό δε σηκώνει καμία αμφισβήτηση. Τα ξερόχορτα, εκτός του ότι δημιουργούν μια άσχημη εικόνα, κάνουν και ακόμα πιο επικίνδυνο τον ΒΟΑΚ, μιας και σε πολλά σημεία περιορίζουν και την ορατότητα των οδηγών. Στο περιφερειακό κομμάτι του ΒΟΑΚ στο Ηράκλειο η κατάσταση είναι τραγική τόσο δίπλα στον δρόμο όσο και στο διαχωριστικό που υπάρχει. Επίσης, τα ξερόχορτα σε πολλές περιοχές κρύβουν ακόμα και τις ταμπέλες που βρίσκονται δίπλα στον δρόμο για να διευκολύνουν την κυκλοφορία. Ναι, καταλαβαίνουμε δεν υπάρχουν υπεύθυνοι ούτε γι’ αυτό το πρόβλημα, την ώρα που δεκάδες λάμπες έχουν καεί σε πολλά σημεία, με αρκετούς κόμβους να είναι σχεδόν βυθισμένοι στο σκοτάδι. Θα μου πεις, ποιος νοιάζεται... όμως πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτή η κατάσταση είναι διαχρονική και μάλλον η λύση θυμίζει όνειρο θερινής νυκτός.

Διεργασίες

Διεργασιών συνέχεια και μάλλον αυτό θα γίνει συνήθεια από ’δω και πέρα, όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές, είτε γίνουν νωρίτερα είτε γίνουν κανονικά. Μαθαίνω, λοιπόν, ότι σχηματίζονται “ουρές” όσον αφορά στα ψηφοδέλτια Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ στο Ρέθυμνο, με τους υποψηφίους να ξεπετάγονται ο ένας μετά τον άλλο. Ήδη, λοιπόν, δύο κυρίες του Ρεθύμνου “φλερτάρουν” έντονα με Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, και μάλιστα η μία δηλώνει σίγουρη για την ένταξή της σε ψηφοδέλτιο. Η είδηση όμως δεν είναι εκεί, αλλά στο γεγονός ότι στο Ρέθυμνο... ανακατεύεται η τράπουλα, με πιθανές τράμπες από τα αυτοδιοικητικά ψηφοδέλτια στα εθνικά.

Δύο δήμαρχοι μάλιστα δέχονται ήδη διερευνητικό μαρκάρισμα για τις εθνικές εκλογές, με τα χαρτιά τους όμως να παραμένουν κλειστά, βάζοντας οι ίδιοι στο “μικροσκόπιο” την πιθανότητα εκλογής, κάτι που για τον ένα μάλλον σε εθνικό επίπεδο χαρακτηρίζεται δύσκολο. Τα τηλέφωνα στα δημοσιογραφικά γραφεία έχουν πάρει “φωτιά” κάθε φορά που υπάρχει σχόλιο για εκλογές, με πρόσωπα να πετούν διερευνητικές ερωτήσεις για να αποσπάσουν την πληροφορία. Το σίγουρο είναι ότι το παρασκήνιο είναι έντονο, και από ’δω και κάτω θα υπάρχουν εξελίξεις με πρόσωπα που μπορεί να κάνουν την έκπληξη, δίνοντας χώρο για τη θέση που κατέχουν σήμερα, και όποιος κατάλαβε... κατάλαβε!

Τίποτα με τα μέγαρα

Καμία εξέλιξη δεν έκανε γνωστή ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Κώτσηρας για το θέμα της διαγωνιστικής διαδικασίας που αφορά στην αναβάθμιση των δικαστικών υπηρεσιών της Κρήτης μέσω ΣΔΙΤ. Ο υφυπουργός, ευρισκόμενος πριν από μερικές ημέρες στα Χανιά, παρέπεμψε στο υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, που έχει την ευθύνη των αναθέσεων.

«Ήδη έχει προγραμματιστεί, έχει υπαχθεί στα ΣΔΙΤ, ώστε να προχωρήσει το έργο του νέου δικαστικού μεγάρου Χανίων κι από ’κει και πέρα, σε ό,τι αφορά το υφιστάμενο, εμείς θα είμαστε κοντά σε οποιαδήποτε λειτουργική ανάγκη για να βοηθήσουμε, με στόχο ο πολίτης των Χανίων να γνωρίζει ότι έχει ομαλή πρόσβαση στη Δικαιοσύνη με τους καλύτερους δυνατούς όρους», αρκέστηκε να πει ο κ. Κώτσηρας, ο οποίος μάλιστα δε θέλησε να κάνει την παραμικρή αναφορά στο νέο δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου, ούτε στην αναβάθμιση του υφιστάμενου κτηρίου των Δικαστηρίων στο Ρέθυμνο.

Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Σεπτέμβριο ανακοινώθηκε ότι τα δικαστικά μέγαρα της Κρήτης περιλαμβάνονται στο πρώτο γκρουπ έργων, ενώ μέσω ΣΔΙΤ προβλέπεται να κατασκευαστούν ή να ανακαινιστούν συνολικά 12 Δικαστικά Μέγαρα, με προϋπολογισμό 310 εκατομμύρια ευρώ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News