Εκπαίδευση - Εκδηλώσεις

"Ημέρες εκπαίδευσης" από τα φροντιστήρια Πουκαμισάς

Για άλλη μια φορά τα Φροντιστήρια Πουκαμισάς Ηρακλείου διοργάνωσαν με τεράστια επιτυχία ΔΩΡΕΑΝ  Εκπαιδευτική  Ημερίδα με το διακριτικό τίτλο «Ημέρες Εκπαίδευσης»  για μαθητές Γυμνασίου, Λυκείου και τους γονείς τους. Επρόκειτο για μια ανοικτή εκδήλωση στο Ξενοδοχείο Astoria το Σάββατο 25 Ιανουαρίου.  Δόθηκε η ευκαιρία σε όσους μαθητές A΄ Λυκείου δήλωσαν έγκαιρα συμμετοχή, να περάσουν ΔΩΡΕΑΝ το test επαγγελματικού προσανατολισμού «Ariston Noisis Plus» της   Computer Academy», αλλά και μαθητές  Γ’ Γυμνασίου να περάσουν ΔΩΡΕΑΝ το Τεστ Μαθησιακού τύπου «Ariston Learning Types», της   Computer Academy. Στα Φροντιστήρια Πουκαμισάς Ηρακλείου Κρήτης (www.poukamisas.gr) παράλληλα με τις αμιγώς εκπαιδευτικές τους υπηρεσίες, από τον πρώτο χρόνο της λειτουργίας τους (ως Συνεκπαίδευση από το 1999), και πρώτοι μεταξύ των φροντιστηρίων της Κρήτης, σύστησαν ανεξάρτητο Κέντρο Επαγγελματικού Προσανατολισμού για τους μαθητές τους και όχι μόνο.

Οι υπηρεσίες συμβουλευτικής και επαγγελματικού προσανατολισμού όλα αυτά τα χρόνια είναι πολλαπλές: Σεμινάρια ενημερωτικά εντός και εκτός Φροντιστηρίου («Ημέρες Καριέρας», «Ημέρες Εκπαίδευσης»), για επιλογή Κατεύθυνσης, σπουδών, αγορά εργασίας κ.λπ.. Τεστ προσωπικότητας-δεξιοτήτων-ενδιαφερόντων με συμβουλευτική και προσωπικές συνεντεύξεις με μαθητές, άλλα σεμινάρια οργάνωσης χρόνου και μελέτης κ.λπ. Οι πολλαπλές αυτές υπηρεσίες συμβουλευτικής και επαγγελματικού προσανατολισμού υποστηρίζονται από σοβαρές συνεργασίες με τις μεγαλύτερες εταιρίες Συμβούλων Σταδιοδρομίας στην Ελλάδα.

Στο συγκεκριμένο σεμινάριο εισηγητής ήταν ο κ. Μανόλης Μαυράκης, φιλόλογος, Δ/ντής των Φροντιστηρίων Πουκαμισάς Ηρακλείου και υπεύθυνος του Ανεξάρτητου Κέντρου Επαγγελματικού Προσανατολισμού του Φροντιστηρίου και ο κος Νίκος Παπανικολάου, γνωστός Κλινικός Ψυχολόγος.

Στην εισήγησή του ο κ. Μαυράκης  μίλησε επιλεκτικά για τις σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, τα επαγγελματικά δικαιώματα , τις  πολλαπλές σταδιοδρομίες που διασφαλίζουν καθώς και για έξυπνες επιλογές σπουδών και καριέρας σε τομείς με προοπτικές. 

Από την πλευρά του ο κος Παπανικολάου, με την κατάρτιση, την  πλούσια εμπειρία του αλλά και τον γοητευτικό του λόγο, απευθύνθηκε στους μαθητές αλλά και τους γονείς τους, προκειμένου να αναδείξει τις πραγματικές δυσκολίες των εφήβων σχετικά  με το άγχος της μελέτης και των εξετάσεων,  αλλά και  τα θέματα που αφορούν τη σχέση με τους γονείς τους. Εν τέλει πρότεινε πρακτικούς και αποτελεσματικούς τρόπους για την ποιοτική τους συμβίωση. Τέλος αναφέρθηκε στην επικίνδυνη εξάρτηση των εφήβων από την τεχνολογία του Internet (Μέσα Κοινωνικής δικτύωσης, Παιχνίδια κλπ) καθώς και τρόπους αντιμετώπισής της.

 Το σεμινάριο υποστηρίχθηκε από το Κέντρο επαγγελματικού Προσανατολισμού του Ομίλου Φροντιστηρίων Πουκαμισάς Ελλάδας και από εταιρεία Συμβούλων Σταδιοδρομίας Orientum (www.orientum.gr). Το οπτικοακουστικό υλικό εντυπωσίασε , ενώ μοιράστηκε χρήσιμο υλικό στους παρευρισκομένους.

Τα Φροντιστήρια Πουκαμισάς Ηρακλείου ανανέωσαν το ραντεβού τους με το κοινό της πόλης μας για τις 11 Απριλίου στο ξενοδοχείο Atlantis, όπου θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη μεγάλη ανοιχτή ημερίδα επαγγελματικού προσανατολισμού, με τον τίτλο "Ημέρες Καριέρας".  Εισηγητής θα είναι ο Κος Σπύρος Μιχαλούλης, Εκπαιδευτικός-Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Μ.Sc.), μέλος της Δ/νσης της εταιρίας συμβούλων σταδιοδρομίας Οrientum (www.orientum.gr, www.prosanatolismos.gr), κατεξοχήν αρμόδιος σε θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού, σπουδών και αγοράς εργασίας στην Ελλάδα. Εκτός των άλλων, θα συζητηθούν όλα όσα αφορούν το Νέο Λύκειο και τον νέο τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια