default-image

Βουτιά στο Χ.Α. προκαλεί η πολιτική αβεβαιότητα

Οικονομία
Βουτιά στο Χ.Α. προκαλεί η πολιτική αβεβαιότητα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το θρίλερ με τις πολιτικές εξελίξεις αλλά και η αγωνία για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών οδήγησαν σήμερα Δευτέρα το Χρηματιστήριο σε βουτιά κάτω από τις 850 μονάδες και τις τράπεζες σε απώλειες 9%.

Στο "κόκκινο" διαπραγματεύεται το σύνολο σχεδόν των τίτλων και ξεχωρίζει ανοδικά η μετοχή της ΔΕΗ.

Στον αντίποδα, τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχονται οι τίτλοι των MIG και Τράπεζας Πειραιώς υποχωρώντας άνω του 6% και ακολουθούν, μεταξύ άλλων, οι μετοχές των Ελλάκτωρ, ΕΤΕ, Eurobank, Τράπεζας Κύπρου και Alpha Bank.

Όσο παραμένουν σε ισχύ οι διαφωνίες μεταξύ των τριών κυβερνητικών εταίρων αναφορικά με το περιεχόμενο και τη διαδικασία ψήφισης των νέων μέτρων, η αγορά θα κινείται επιφυλακτικά, με χαμηλούς όγκους, σχολιάζει στο πρωινό της report η Beta Securities, σύμφωνα με το capitaql.gr.

Το ενδιαφέρον της αγοράς στρέφεται τώρα στη συνάντηση που θα έχει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας με τους επικεφαλής της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών αναφορικά με το ζήτημα της ανακεφαλαιοποίησης του κλάδου.

Μέχρι στιγμής έχει διακινηθεί στο Χ.Α. όγκος 48,3 εκατ. τεμαχίων αξίας 43,7 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά 83 μετοχές υποχρεώνονται σε απώλειες, 19 ενισχύονται και 20 διαπραγματεύονται αμετάβλητες.

Πηγή: iefimerida.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News