default-image

Ρακοσυλλέκτρια με... 16 εκ. ευρώ

Ελλάδα
Ρακοσυλλέκτρια με... 16 εκ. ευρώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λαβράκια που ξεπερνούν την πιο προχωρημένη φαντασία αποκαλύπτουν έλεγχοι του ΣΔΟΕ σε τραπεζικούς λογαριασμούς. Σε αυτό το όργιο φοροδιαφυγής, εντοπίστηκε, μεταξύ άλλων, ρακοσυλλέκτρια με καταθέσεις ύψους 16,5 εκ. ευρώ.

Όπως δήλωσε στον ρ/σ "Βήμα", ο διευθυντής Ελέγχων του ΣΔΟΕ, Νίκος Λέκκας, οι έλεγχοι έχουν αρχίσει από τον περασμένο Αύγουστο, έχουν ανοίξει χιλιάδες τραπεζικοί λογαριασμοί κατόπιν αιτημάτων προς την Ένωση Τραπεζών και έχουν ολοκληρωθεί 210 υποθέσεις από τις οποίες έχουν βεβαιωθεί πρόστιμα και φόροι πάνω από 650 εκ. ευρώ.


Ο κ. Λέκκας τόνισε: "Αντιληφθείτε τώρα τι θα γίνει όταν φτάσουμε τα 1.000 ή τα 2.000. Αυτό είναι μία πρώτη ένδειξη".


Τι έβγαλαν οι έρευνες; Υποθέσεις σκέτα... λαβράκια.


Ιδιωτικός υπάλληλος, μισθωτός, διατηρούσε λογαριασμό καταθέσεων ύψους 41,5 εκ. ευρώ.


Ρακοσυλλέκτρια η οποία είχε καταθέσεις 16,5 εκ. ευρώ, όπως και μεγάλη εταιρεία με απόκρυψη φορολογητέας ύλης 35 εκ. ευρώ, η οποία τελικώς ήρθε σε συμβιβασμό και θα πληρώσει 21 εκ. ευρώ.


"Το μεγάλο κλειδί του ΣΔΟΕ, της επιτυχίας του, είναι όταν εφαρμόστηκε ο νόμος για τα ανοίγματα των τραπεζικών λογαριασμών, από το 2010 και μετά", υπογράμμισε ο κ. Λέκκας.


Και πρόσθεσε: "Είναι πρώτη φορά που το ΣΔΟΕ μπαίνει σε αυτούς τους δρόμους και πραγματικά φορολογεί εισοδήματα τα οποία φοροδιέφευγαν συστηματικά".


ΠΗΓΗ: Nooz.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News