Οικονομία Ελλάδα

Τουρισμός: Βρετανικό «κύμα» στα ελληνικά νησιά

Πηγές της TUI κάνουν λόγο για τριπλασιασμό των κρατήσεων τα τελευταία 24ωρα

Οι αισιόδοξες εκτιμήσεις πως οι τουριστικές ροές από τη Βρετανία πρόκειται να αυξηθούν σημαντικά φαίνεται να επιβεβαιώνονται μετά και την απόφαση του Λονδίνου να επιτρέψει από τις 19 Ιουλίου τα ταξίδια στη χώρα μας, χωρίς να επιβάλει καραντίνα στους πλήρως εμβολιασμένους πολίτες που επιστρέφουν από την Ελλάδα.

Το Ηνωμένο Βασίλειο αποτελεί, άλλωστε, τη δεύτερη μετά τη Γερμανία σημαντικότερη αγορά για τον ελληνικό τουρισμό, με την ταξιδιωτική κίνηση πέρσι να διαμορφώνεται στο 1 εκατομμύριο Βρετανούς και τις εισπράξεις στην Ελλάδα από αυτούς τους ταξιδιώτες να ανέρχονται στα επίπεδα των 750 εκατομμυρίων.

Ενδεικτικό των παραπάνω είναι, άλλωστε, και το ότι 2019, όταν δηλαδή η αγορά λειτουργούσε χωρίς τους περιορισμούς της πανδημίας, οι αφίξεις από τη Βρετανία είχαν ξεπεράσει τα 4 εκατομμύρια ταξιδιώτες και οι δαπάνες τους στην Ελλάδα τα 2,5 δισεκατομμύρια.

Υπάρχει, βέβαια, και ο αντίλογος από ορισμένες πλευρές, ότι το “πράσινο φως” του Λονδίνου ήρθε πολύ αργά, μιας και θα τεθεί σε εφαρμογή σε μια χρονική περίοδο κατά την οποία ήδη θα έχει παρέλθει το μέσο της καλοκαιρινής περιόδου. Επιπλέον, στην εξίσωση υπάρχει πάντα και ο “αστερίσκος” της μετάλλαξης “Δέλτα”, που δεν αποκλείεται να φέρει νέους περιορισμούς από τις πρώτες κιόλας ημέρες του φθινοπώρου, όταν δηλαδή η τουριστική σεζόν θα παραμένει “ζωντανή”.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, φαίνεται πως υπάρχει ανταπόκριση από τη βρετανική αγορά. Οι πληροφορίες θέλουν τις κρατήσεις για αεροπορικά ταξίδια στην Ελλάδα να τριπλασιάζονται τα τελευταία 24ωρα, πλην όμως από ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα προηγουμένως.

Χαρακτηριστικό είναι ότι πηγές του μεγαλύτερου ευρωπαϊκού tour operator, της TUI, εκτιμούν πως τις αμέσως επόμενες μέρες η ισχυρή ζήτηση που έχει καταγραφεί σε πρόσφατες έρευνες θα... λάβει σάρκα και οστά, μετατρεπόμενη σε κρατήσεις. Άλλωστε, κατά τις ίδιες πηγές, υπάρχει και εκτόξευση της επισκεψιμότητας των ιστοσελίδων της που σχετίζονται με κρατήσεις στην Ελλάδα, αλλά και την Ιταλία και την Ισπανία.

Για μια θέση στον ήλιο...

Τι μεταδίδουν τα βρετανικά ΜΜΕ

Ανάλογο κλίμα μεταδίδουν και τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με τα οποία οι Βρετανοί σπεύδουν στο διαδίκτυο και στα ταξιδιωτικά γραφεία για να κλείσουν επιτέλους τις πολυπόθητες διακοπές, για «μια θέση στον ήλιο», όπως γράφουν χαρακτηριστικά.

Το “Sky News” μετέδωσε την άποψη εκπροσώπου του μεγάλου ταξιδιωτικού οργανισμού “Thomas Cook”, ότι «οι αναζητήσεις ειδικά για την Ελλάδα έχουν τριπλασιαστεί και η χώρα αυτή θα είναι που θα ωφεληθεί περισσότερο από τις οικογένειες που θα κλείσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές την τελευταία στιγμή».

Σύμφωνα με την “Daily Mail”, η Easy Jet είδε τις κρατήσεις της να πενταπλασιάζονται μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης και πρόσθεσε επειγόντως άλλες 145.000 θέσεις διαθέσιμες στην αγορά.

Συγκεκριμένα η εταιρεία καταγράφει εβδομαδιαία αύξηση έως 400% στις κρατήσεις για Κέρκυρα, καθώς και προς Αλικάντε και Μάλαγα στην Ισπανία, Νίκαια στη Γαλλία και Φάρο στην Πορτογαλία. Όσο για τις πωλήσεις πακέτων διακοπών που προσφέρει η εταιρεία, η άνοδος φτάνει το 440%.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια