Οικονομία Ελλάδα

Τον απολογισμό του έκανε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου, Νίκος Χαλκιαδάκης

«Είχα τη χαρά και την τιμή να συνεργαστώ με επαγγελματίες που εκπροσωπούν όλες τις κατηγορίες καταλυμάτων της φιλοξενίας του Ηρακλείου», ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων κ. Νίκος Χαλκιαδάκης

Σε απολογισμό της θητείας του παρόντος Διοικητικού Συμβουλίου προχώρησε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου Νίκος Χαλκιαδάκης. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, μεταξύ άλλων, τονίζει: «Είχα τη χαρά και την τιμή να συνεργαστώ με επαγγελματίες που εκπροσωπούν όλες τις κατηγορίες καταλυμάτων της φιλοξενίας του Ηρακλείου. Μαζί διευρύναμε το έργο της Ένωσης, εξισορροπήσαμε τα οικονομικά και απλώσαμε το δίχτυ επιρροής της φιλοξενίας στην κοινωνία, την προμηθευτική αλυσίδα, τις τοπικές Αρχές, τους εργαζόμενους και βέβαια τους συναδέλφους.

Εξαιτίας της πανδημίας, αφήσαμε ένα ανολοκλήρωτο έργο και κυρίως δεν μπορέσαμε να πλησιάσουμε ακόμα περισσότερο το σύνολο των συναδέλφων του Ηρακλείου με τις σχεδιασμένες κινήσεις για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του κλάδου και την ανάδειξη του Ηρακλείου σε ηγέτιδα ξενοδοχειακή περιφέρεια. Το έργο θα κληθεί να ολοκληρώσει η νέα διοίκηση, η οποία θα προκύψει από τις εκλογές που θα διενεργηθούν σε πρώτη ευκαιρία μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες».

Παράλληλα θυμίζει σημαντικές επιθυμίες της Ένωσης στη διάρκεια της θητείας της, όπως μεταξύ άλλων ότι: «Πετύχαμε την οικονομική εξυγίανση της Ένωσης και φέραμε αρκετούς συναδέλφους κοντά στην Ένωση πάλι. Πάλι. Υπογράψαμε Μνημόνιο Συνεργασίας με το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο για τη δημιουργία Παρατηρητηρίου Τουρισμού, το οποίο θα συλλέξει και θα αναδείξει όχι μόνο τα ποσοτικά χαρακτηριστικά των ταξιδιωτών που επιλέγουν την Κρήτη, αλλά και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, φέρνοντας παράλληλα κοντά την ξενοδοχεία με τους μελλοντικούς επαγγελματίες του κλάδου... Με μεγάλη χαρά μάλιστα ανακοινώνουμε ότι, παρά τη μείωση των εσόδων, της τάξης του 78% σε πανελλαδικό επίπεδο, δεν υπήρξε μείωση στους ονομαστικούς μισθούς των εργαζομένων... Σεβόμενοι τις αποφάσεις ΠΟΞ και ΠΟΕΕΤ, αντιπρόεδρος της οποίας είναι ο Νίκος Κοκολάκης, πρόεδρος της Τοπικής Ένωσης Ξενοδοχοϋπαλλήλων, υιοθετούμε την εθνική κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας και κληροδοτούμε στην επόμενη διοίκηση μια σταθερή εργασιακή σχέση».

Παράλληλα, ευχαρίστησε όλους όσοι συνεργάστηκαν με την Ένωση και «ιδιαιτέρως θέλω να ευχαριστήσω το Δ.Σ. της ΕΞΗ για το πνεύμα συνεργασίας, την ενεργή συμμετοχή του στην ανάδειξη του Ηρακλείου σε πρωταγωνιστή της φιλοξενίας και τη στήριξη στο πρόσωπό μου σε αυτή την πολύ δύσκολη περίοδο. Στο επόμενο διάστημα θα ενημερώσουμε για την ημερομηνία προκήρυξης των εκλογών με τη φιλοδοξία της διεύρυνσης της Ένωσης και τη διαμόρφωση ενός ακόμα δυναμικότερου πλαισίου παρεμβάσεων αλλά και εργαλείων προβολής», όπως καταλήγει.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια