Οικονομία Ελλάδα

Μείωση ενοικίου: Νέες προθεσμίες για τις δηλώσεις Ιουλίου και Αυγούστου

Παράταση στις προθεσμίες

Έως τις 31 Αυγούστου 2020 παρατείνεται η καταληκτική προθεσμία υποβολής των δηλώσεων για τη μεταβολή ενοικίου (δηλώσεις Covid), για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, χωρίς να επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις.

Η ίδια προθεσμία (31 Αυγούστου 2020) ισχύει και για την υποβολή αρχικής ή τροποποιητικής δήλωσης του μισθωτηρίου συμβολαίου. Η αποδοχή των δηλώσεων Covid από τους ενοικιαστές μπορεί να πραγματοποιηθεί έως τις 7 Σεπτεμβρίου.

Είχε προηγηθεί επιστολή της ΠΟΜΙΔΑ προς τον διοικητή της ΑΑΔΕ κ. Πιτσιλή, στην οποία τονιζόταν ότι η προηγούμενη προθεσμία ήταν ασφυκτική και για την ΑΑΔΕ, καθώς και γαι τους φορολογούμενους και φοροτεχνικούς. Η ΠΟΜΙΔΑ ζητούσε από τον κ. Πιτσιλή:

Α. Να παραταθεί η προθεσμία για τη δήλωση COVID μηνός Ιουλίου, που λήγει σήμερα, την ίδια ημέρα που άνοιξε η σχετική εφαρμογή, μέχρι τουλάχιστον την 31η  Ιουλίου!  

Β. Να συνεχιστεί η δυνατότητα της υποβολής δήλωσης COVID και για το πρώτο τετράμηνο Μαρτίου-Ιουνίου, ανεξάρτητα από το χρόνο πίστωσης του συμψηφιζόμενου ποσού, γιατί θα ήταν άδικο οι εκμισθωτές αυτοί που έχασαν το 40% των μισθωμάτων τους, να χάσουν ΚΑΙ τη φορολογική ελάφρυνση, από λόγους συχνά ανώτερους της θέλησής τους.

Πηγή: iefimerida.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια