Αγροτικές ενισχύσεις: Νωρίτερα φέτος τα χρήματα της α' δόσης - Απόφαση «ανάσα» η καταβολή της

Κρήτη
Αγροτικές ενισχύσεις: Νωρίτερα φέτος τα χρήματα της α' δόσης - Απόφαση «ανάσα» η καταβολή της

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λήγει τη Δευτέρα η διαδικασία ενεργοποίησης των δικαιωμάτων

Τέλη Ιουλίου με αρχές του Αυγούστου, πιο νωρίς από ποτέ αναμένεται να πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων οι επιδοτήσεις ή αλλιώς οι ενισχύσεις των παραγωγών. Το μέρος της πρώτης δόσης που θα καταβληθεί θα είναι μεγαλύτερο απ’ ότι συνήθως, όπως διευκρίνισε ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ηρακλείου, απόφαση, ευθυγραμμισμένη όπως διευκρίνισε, στα δυσχερή δεδομένα που καλλιέργησε ο κορωνοϊός.

 

Απαραίτητη διαδικασία για να πιστωθούν τα χρήματα που θα ανακουφίσουν έστω και προσωρινά τους παραγωγούς, είναι η ενεργοποίηση των δικαιωμάτων που ολοκληρώνεται την ερχόμενη Δευτέρα 15 Ιουνίου. Για το λόγο αυτό και σήμερα τα γραφεία της Ένωσης Ηρακλείου παρέμειναν ανοιχτά για να εξυπηρετήσουν τον κόσμο, ενώ το ίδιο διευρυμένο ωράριο μέχρι τις 9 το βράδυ θα ισχύσει και την Δευτέρα, αν και ήδη ένα μεγάλο ποσοστό δικαιούχων έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία. 

 

Πάντως μετά την παρέλευση της ημερομηνίας, για μία εβδομάδα θα γίνονται δεκτές οι ενεργοποιήσεις με πρόστιμο 1% ενώ ως εξαιρέσεις και με γνώμονα τον παράγοντα έκτακτη ανάγκη θα μπορούν να ενεργοποιούνται δικαιώματα πέραν της εβδομάδας, καθώς ο κανόνας επιβάλει, σε όσους δεν θα κάνουν την ενεργοποίηση μέσα σε αυτό το διάστημα, δεν θα πιστωθούν επιδοτήσεις.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News