Ανάσα η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών από την 1η Ιανουαρίου

Οικονομία
Ανάσα η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών από την 1η Ιανουαρίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ελαφρύνσεις μέχρι 33% υπόσχεται η κυβέρνηση με βάση τις ασφαλιστικές εισφορές - Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους συνεταιριστικούς αγρότες

Κατά 33% μειώνεται από την πρώτη πρώτου του 2019 η ασφαλιστική εισφορά για κύρια σύνταξη των ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων, σύμφωνα με το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας το οποίο υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία επί της αρχής και στο σύνολο του, από την Ολομέλεια της Βουλής.

Τομή χαρακτήρισε το νομοσχέδιο για την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών ο Πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι «στην οικονομία η καταστροφολογία τελείωσε».

Επίσης, από την πρώτη Ιανουαρίου του 2019 μειώνεται  η ασφαλιστική εισφορά για κύρια σύνταξη των αγροτών κατά 33,3% ενώ για τους αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες, μηχανικούς, δικηγόρους και γιατρούς, το ασφάλιστρο για επικουρική σύνταξη και εφάπαξ θα υπολογίζεται αναδρομικά από την πρώτη πρώτου του 2017, στην ελάχιστη βάση υπολογισμού, ανεξαρτήτως ύψους του εισοδήματος.

Από πρώτη πρώτου του 2019 καταργείται το τέλος επιτηδεύματος που αφορά αγρότες μέλη αγροτικών συνεταιρισμών που πληρούν τις προϋποθέσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News