Οικονομία Ελλάδα

Morgan Stanley: "Αγοράστε ελληνικά ομόλογα"

Ο γνωστός ελβετικός χρηματοπιστωτικός όμιλος Morgan Stanley, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal, κατατάσσει τη χώρα μας στις δύο κορυφαίες αγορές σταθερού εισοδήματος της χρονιάς. Ο δε επικεφαλής του τμήματος κρατικών ομολόγων της χρηματοπιστωτικής εταιρείας, Πάολο Μπατόρι, παροτρύνει τους αγοραστές να επενδύσουν σε κρατικούς τίτλους της Ελλάδας.

Σε φόρουμ που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, μάλιστα, ο Μπατόρι προέτρεψε τους επενδυτές να στραφούν προς τα ελληνικά ομόλογα: «Αγοράστε ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, η ιδέα φαίνεται ελκυστική καθώς τα ελληνικά ομόλογα έχουν σημειώσει "ράλι" από την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ, όπως αναφέρει το capital.gr, την Παρασκευή η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς υποχώρησε για πρώτη φορά από την αναδιάρθρωση του χρέους της χώρας κάτω από το 10%.

Ο επικεφαλής του τμήματος κρατικών ομολόγων της Μorgan Stanley Πάολο Μπατόρι υποστηρίζει την κίνηση αυτή, δηλαδή την αγορά ελληνικών ομολόγων, τονίζοντας πως «η οικονομία της Ελλάδας θα βελτιωθεί φέτος και του χρόνου. Η ελληνική οικονομία θα ανακάμψει φέτος και θα επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς το επόμενο έτος», αναφέρει το δημοσίευμα, ενώ παράλληλα επισήμανε πως η πιθανότητα της ελληνικής εξόδου από το ευρώ είναι πολύ μικρή.

Σχόλια