ΦΠΑ: Παράταση στο συντελεστή σε μάσκες, μέσα ατομικής προστασίας, ιατρικά υλικά για αιμοκάθαρση

Οικονομία
ΦΠΑ: Παράταση στο συντελεστή σε μάσκες, μέσα ατομικής προστασίας, ιατρικά υλικά για αιμοκάθαρση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κυβέρνηση, «με υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, προχωρά στην επιβεβλημένη παράταση ισχύος του υπερμειωμένου συντελεστή ΦΠΑ 6% για τα ανωτέρω αγαθά, με στόχο τη στήριξη των πολιτών και της κοινωνίας μέσω της ψήφισης διατάξεων με ισχυρό κοινωνικό πρόσημο»

Παράταση της ισχύος, έως τις 31 Δεκεμβρίου 2022, του υπερμειωμένου συντελεστή ΦΠΑ 6% σε μάσκες, μέσα ατομικής προστασίας και ιατρικά υλικά για αιμοκάθαρση, προβλέπεται να δοθεί σύμφωνα με τροπολογία επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών που θα συζητηθεί την Τρίτη 28 Ιουνίου στην Ολομέλεια της Βουλής. 

Συγκεκριμένα σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση πρόκειται για τις ακόλουθες κατηγορίες:

«1. Αγαθών που αφορούν στη δημόσια υγεία. Σε αυτά περιλαμβάνονται μάσκες προστασίας και γάντια, αντισηπτικά, διαλύματα για την απολύμανση χώρων, αντισηπτικά μαντηλάκια, καθώς και απολυμαντικά προϊόντα και άλλα είδη που χρησιμοποιούνται για αντισηπτικούς ή απολυμαντικούς σκοπούς.

2. Ορισμένων ιατρικών υλικών αναγκαίων για τη διενέργεια αιμοκάθαρσης, όπως φίλτρα και γραμμές αιμοκάθαρσης και αιμοδιήθησης.

Επίσης, σημειώνεται πως «η κυβέρνηση, με υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, προχωρά στην επιβεβλημένη παράταση ισχύος του υπερμειωμένου συντελεστή ΦΠΑ 6% για τα ανωτέρω αγαθά, αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά τη στήριξη των πολιτών και της κοινωνίας μέσω της ψήφισης διατάξεων με ισχυρό κοινωνικό πρόσημο».

Φωτογραφία: In time

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News