Επιδοτήση καυσίμων: Αναλυτικά τα τρία βήματα

Οικονομία
Επιδοτήση καυσίμων: Αναλυτικά τα τρία βήματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάθε όχημα μπορεί να δηλωθεί από ένα μόνο φυσικό πρόσωπο

Προσεχώς θα τεθεί σε λειτουργία η πλατφόρμα για την επιδότηση καυσίμων κίνησης, βενζίνης και diesel. Σύμφωνα με το νέο πλαίσιο για την επιδότηση καυσίμων οι δικαιούχοι θα έχουν ένα «κούρεμα» 22 λεπτών του ευρώ ανά λίτρο για την ηπειρωτική χώρα, και 27 λεπτών/λίτρο για τα νησιά. Το ποσό αυτό αφορά τόσο το πετρέλαιο όσο και τη βενζίνη.

Για να δοθεί η ενίσχυση το φυσικό πρόσωπο θα δηλώνει σε σχετική πλατφόρμα στο gov.gr το όχημα για το οποίο λαμβάνει την ενίσχυση και επί του οποίου πρέπει να έχει κάποιο ποσοστό συνιδιοκτησίας ή συμβόλαιο μακρoχρόνιας μίσθωσης.

Κάθε όχημα μπορεί να δηλωθεί από ένα μόνο φυσικό πρόσωπο και κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να δηλώνει μόνο ένα όχημα. Απαραίτητη προϋπόθεση το όχημα να είναι σε κυκλοφορία και να είναι ασφαλισμένο.

//--> //-->

//--> //-->

Υπάρχουν περίπου 3 εκατ. φυσικά πρόσωπα που διαθέτουν έστω ένα αυτοκίνητο και δηλώνεται οικογενειακό εισόδημα έως 30.000 ευρώ.

Ο φοροτεχνικός κ. Χατζηγεωργίου ανέλυσε τα τρία βήματα που θα πρέπει να κάνουν ενδιαφερόμενοι, προκειμένου να επωφεληθούν του «κουρέματος».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News