Χειμερινές εκπτώσεις: Πώς κινήθηκε η αγορά του Ηρακλείου (βίντεο, εικόνες)

Κρήτη
Χειμερινές εκπτώσεις: Πώς κινήθηκε η αγορά του Ηρακλείου (βίντεο, εικόνες)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα καταστήματα σήμερα Κυριακή, 16 Ιανουαρίου ήταν ανοιχτά και σε συνδυασμό με την έναρξη των εκπτώσεων, η στόχευση ήταν μια καλύτερη κίνηση στα καταστήματα που όμως δεν επετεύχθη

Μπορεί σήμερα Κυριακή, 16 Ιανουαρίου από νωρίς το πρωί η κίνηση στο κέντρο του Ηρακλείου να ήταν ζωηρή, ωστόσο η αγοραστική κίνηση φάνηκε να μην είναι τόσο έντονη.

Ειδικότερα, σε διερευνητικές ματιές και συγκρίσεις φαίνεται ότι επικεντρώθηκαν σήμερα οι καταναλωτές, οι οποίοι ναι μεν κατέβηκαν στο κέντρο της πόλης που τα καταστήματα εκτός από το ότι ήταν ανοιχτά έχουν και εκπτώσεις, πλην όμως οι αγορές δεν είχαν μαζικότητα.

Λίγες ημέρες μετά την εορταστική περίοδο Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, οι εκπτώσεις του Ιανουαρίου που ξεκίνησαν και φέτος αποτελούν την ελπίδα των εμπόρων να «ζεστάνουν» τα ταμεία τους και να μειώσουν τις απώλειες του προηγούμενου διαστήματος. 

Για το λόγο αυτό όπως επισημαίνουν τόσο οι τιμές όσο και η ποιότητα των προϊόντων είναι τέτοια που φιλοδοξούν ότι θα κινητοποιήσει τους αγοραστές, που σε ένα μεγάλο μέρος γνωρίζοντας ότι οι εκπτώσεις ξεκινούν, άφησαν για μετά τις γιορτές κάποιες από τις αγορές που δεν ήταν μέσα στο εορταστικό κλίμα απολύτως απαραίτητες.

Διαβάστε επίσης ⇒ Χειμερινές εκπτώσεις: «Πρεμιέρα» με προσδοκίες στην Κρήτη – Συμβουλές προς καταναλωτές 

«Από την μεριά του λιανικού εμπορείου υπάρχει ένα κάλεσμα στην κοινωνία, με προϊόντα ποιοτικά και με τιμές πάρα πολύ καλές. Στο τέλος ίσως έχουμε μία καλύτερη κινητικότητα, που θα αφήσει ικανοποιημένη και την κοινωνία και το λιανικό εμπόριο», όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου, Μανώλης Κουμαντάκης.

Την ίδια ώρα πάντως, οι συζητήσεις περί αύξησης του κατώτατου μισθού απασχολούν και τους εμπόρους, οι οποίοι πίσω από μια τέτοια προοπτική και σε συνδυασμό με την αύξηση στις τιμές όλων των προϊόντων, ελπίζουν ότι θα μπορέσουν να δουν μια αναζωογόνηση στην αγορά που λόγω των τιμών αλλά και της πανδημίας έχει τα τελευταία χρόνια μεγάλα διαστήματα, άσχημης απόδοσης. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News