Δώρο Χριστουγέννων: Τη Δευτέρα η καταβολή του - Aλλιώς... έρχονται κυρώσεις

Οικονομία
Δώρο Χριστουγέννων: Τη Δευτέρα η καταβολή του - Aλλιώς... έρχονται κυρώσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι γίνεται με όσους μπήκαν σε αναστολή τον Δεκέμβριο

Έως το βράδυ της Δευτέρας πρέπει να καταβληθεί από τις επιχειρήσεις το Δώρο Χριστουγέννων.

Σε διαφορετική περίπτωση, προβλέπεται η σύλληψη του εργοδότη με τη διαδικασία του αυτοφώρου και η επιβολή προστίμου.

Εν τω μεταξύ, ανοικτό αφήνει η κυβέρνηση το ενδεχόμενο να υπάρξει ευνοϊκή ρύθμιση για όλους τους κύκλους της επιστρεπτέας προκαταβολής, ώστε να μην χρειαστεί να αποπληρωθούν τα ποσά.

Ο κ. Γεωργιάδης σε τηλεοπτική του συνέντευξη  το πρωί της Κυριακής τόνισε πως αύριο το υπουργείο Εργασίας προχώρα σε δυο σημαντικές ρυθμίσεις.

Κατ‘ αρχάς θα βάλει όλη την αναλογία του δώρου για τους εργαζόμενους που βρίσκονται σε αναστολή, ενώ επίσης αύριο θα ψηφιστεί η τροπολογία η όποια θα επιφέρει πολύ αυστηρές κυρώσεις όπως μεγάλα πρόστιμα και 6 μήνες φυλάκιση στους εργοδότες που εκβιάζουν τους εργαζόμενους που βρίσκονται σε αναστολή για να τους πάρουν πίσω τα χρήματα που κατέβαλε το κράτος.

Έκανε γνωστό ότι υπάρχουν σκέψεις από τον Ιανουάριο, το κράτος να αναλάβει να καταβάλει όχι μόνο τους τόκους αλλά και ένα μέρος της δόσης των επιχειρηματικών δανείων.

Το ποσοστό που δε θα επιστρέψουν οι δικαιούχοι στην επιστρεπτέα προκαταβολή 5 θα είναι μεγάλο, τόνισε μεταξύ άλλων και σημείωσε ότι δεν είναι ο ίδιος αρμόδιος να κάνει τις σχετικές ανακοινώσεις. Υπογράμμισε ωστόσο ότι στόχος είναι να διατηρηθεί η ρευστότητα στην αγορά και σημείωσε ότι επιστρεπτέα προκαταβολή 5 θα πάρουν σχεδόν όλες οι επιχειρήσεις.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

dikaiologitika -  skai.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News