Οικονομία

Νέο χαράτσι: Θα χρεώνουν ένα ευρώ τους έντυπους λογαριασμούς της ΔΕΗ

Η χρέωση αυτή δε θα επιβαρύνει όσους καταναλωτές επιλέξουν την ψηφιακή επιλογή ebill

Μια πρόταση που έχει προκαλέσει ήδη ποικίλα ερωτηματικά και αναμένεται να φέρει τα πάνω κάτω στα νοικοκυριά είναι εκείνη της ΔΕΗ που κάνει λόγο για επιβάρυνση με ένα ευρώ, των έντυπων λογαριασμών.

Η πρόταση έχει προγραμματιστεί να συζητηθεί στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας ηλεκτροδότησης και με το δεδομένο ότι εκδίδονται περίπου 7 εκατ. λογαριασμοί ανά δίμηνο, κατά αυτόν τον τρόπο η εταιρεία θα καταφέρει να εξασφαλίσει περίπου 42 εκατ. ευρώ ετησίως από την χρέωση της έκδοσης λογαριασμών.

Βάσει της εισήγησης, η χρέωση του 1 ευρώ δε θα επιβαρύνει όσους καταναλωτές επιλέξουν την ψηφιακή επιλογή ebill.

Για τους υπόλοιπους το κόστος αποστολής του έντυπου λογαριασμού θα φτάνει τα έξι ευρώ ετησίως, ποσό που θα κατευθυνθεί για να καλυφθεί το κόστος έκδοσης και αποστολής του έντυπου λογαριασμού, το οποίο σήμερα βαρύνει την επιχείρηση με ένα ετήσιο κόστος που ξεπερνά τα 22 εκατ. ευρώ.

Από την πλευρά της, η ΔΕΗ θέλει να στρέψει τους καταναλωτές στους ηλεκτρονικούς λογαριασμούς της υπηρεσίας e -bill, μέσω της οποίας η αποστολή θα πραγματοποιείται μέσω email ενώ ανάλογη ενημέρωση θα υπάρχει και μέσω sms.

Ο πελάτης θα μπορεί να εξοφλεί το λογαριασμό είτε ηλεκτρονικά με επιβάρυνση 50 λεπτά, είτε θα μπορεί να εκτυπώνει το έντυπο του λογαριασμού και να εξοφλεί στα συμβεβλημένα σημεία εξυπηρέτησης.

Αν και η πρόταση αναμένεται να συζητηθεί άμεσα, εντούτοις δεν υπάρχει πληροφορία για τα τι θα γίνει με τις κατηγορίες εκείνες των καταναλωτών π.χ. ηλικιωμένοι, κάτοικοι σε απομακρυσμένα χωριά, που δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια