Οι χαμένοι της Airbnb - Προθεσμία δύο εβδομάδων από την εφορία

Οικονομία
Οι χαμένοι της Airbnb - Προθεσμία δύο εβδομάδων από την εφορία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε περίπου δύο εβδομάδες εκπνέει η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων και οι ιδιοκτήτες κατοικιών βραχυχρόνιας μίσθωσης (Airbnb) βρίσκονται “χαμένοι” στην... πλατφόρμα.

Ενώ η δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας, στην οποία θα δηλώνονταν τα έσοδα από μισθώσεις Airbnb, έχει ψηφιστεί από τον Δεκέμβριο του 2016, έχει καθυστερήσει.

Η πρώτη προθεσμία ήταν στο τέλος του 2017, μετά μετατέθηκε για τον Μάρτιο του 2018, μετά για τα τέλη Ιουνίου και πλέον η προθεσμία είναι στον “αέρα”, καθώς ακόμη στο υπουργείο Οικονομικών δε γνωρίζουν πότε θα λειτουργήσει.

Εφόσον ενεργοποιηθεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα, οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα κληθούν να δηλώσουν τα στοιχεία για τα ακίνητα που εκμισθώνουν, στο πλαίσιο της οικονομίας του διαμοιρασμού.

Όλες οι συμβάσεις που έχουν συναφθεί από την 1η Ιανουαρίου 2018 και μετά θα πρέπει να δηλωθούν υποχρεωτικά. Σε διαφορετική περίπτωση, οι διαχειριστές των ακινήτων θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμα έως 5.000 ευρώ.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ανακοίνωσε ότι η μόνη υποχρέωση που έχουν φέτος οι ιδιοκτήτες ακινήτων είναι να δηλώσουν τα εισοδήματα που απέκτησαν πέρυσι από το Airbnb στη φορολογική δήλωση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News